TVÅ MÄNNISKOROV. Två misstänkta människorov skedde inom loppet av ett dygn i Hässelby, polisen ser ingen koppling mellan händelserna som utreds separat. Foto: Mitt i (arkivbild) och Mostphotos

Två människorov på två dagar i Hässelby

Inom loppet av ett dygn har två misstänkta människorov skett i Hässelby. Polisen ser dock inget samband mellan fallen.

  • Publicerad 11:00, 18 nov 2020

Vi försöker utreda vad som hänt

På måndagseftermiddagen drog en stor polisinsats igång med flera polisenheter vid två fastigheter längs Maltesholmsvägen i höjd med Hässelby Gård.

Det efter att en person ska ha frihetsberövats av två gärningspersoner.

Polisen kunde gripa och anhålla två personer som nu misstänks för människorov. Anhållandena hävdes dock under torsdagen och ingen av de misstänkta begärdes häktad.

– Vi försöker utreda vad som hänt. De tre personerna känner varandra, och även den som frihetsberövades är vuxen, sade åklagare Josefine Yalo innan hon hävde anhållandet.

Hur länge ska händelsen ha pågått?

– Jag kan nog inte svara på det, säger Yalo.

Andra händelsen på ett dygn

Bara ett dygn tidigare, strax efter klockan 15 på söndagen, skedde ett annat misstänkt människorov på Hässelby torg. Ett grovt personrån utvecklades till ett människorov när en person frihetsberövade två unga personer på torget.

– De två var frihetsberövade så pass länge att vi ser det som ett människorov. De fråntvingades bankkorten, koderna och telefonerna innan de släpptes. Den misstänkte ska vara något äldre, enligt våra uppgifter, men ingen greps i samband med brottet, säger Patrik Esterling.

Polis och åklagare ser ingen koppling mellan fallen.