18-åriga Ndella Jack sköts ihjäl i en lägenhet i Råcksta i augusti. Nu har två män gripits och häktats för mordet Foto: Privat

Två män häktade för mordet på Ndella Jack i Råcksta

Två män häktades på onsdagen för mordet på 18-åriga Ndella Jack och mordförsök på hennes make i Råcksta. Ytterligare en man häktades, misstänkt för försök till grovt vapenbrott och skyddande av brottsling.

  • Publicerad 15:05, 6 nov 2019

Natten till den 28 augusti öppnade två män eld med automatvapen genom fönstret till en lägenhet i Råcksta. Måltavlan tros ha varit en kriminellt belastad man i 35-årsåldern, men kulorna träffade och dödade 18-åriga Ndella Jack från Fisksätra i Nacka som nyligen gift sig med det förmodade målet för skjutningen.

Yvonne vaknade av automateld: ”Allt tog slut på tre sekunder”

En vecka senare genomfördes ett mordförsök mot maken i Alphyddan i Nacka, men han klarade sig oskadd. I stället träffades och skadades två andra personer, en man i en lägenhet och en taxichaufför.

Nu har tre misstänkta personer gripits. På onsdagseftermiddagen häktades de i Solna tingsrätt.

Brända kläder ledtråd i jakten på Ndella Jacks mördare

Två av dem misstänks för mordet på Ndella Jack och mordförsöket på hennes make. Det rör sig om två män från Haninge – en 29-åring och en 22-åring. Den senare misstänks dessutom för mordförsöket på maken i Nacka.

22-åringen har tidigare dömts för bland annat försök till grovt rån , misshandel och narkotikabrott. 29-åringen har dömts för flera fall av narkotikabrott.

Den tredje mannen, som är 40-årsåldern, misstänks för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott.

De tre männen greps på måndagen respektive tisdagen efter att ha varit anhållna i sin frånvaro en tid.

Stor sorg när familjen tog farväl av Ndella: ”Hon var oskyldig”