Två män frias för mordet som skedde den 30 januari 2019. Foto: Sofia Ekström

Två män frias för dödsskjutning på Söderhöjden

I höstas åtalades tre unga män för dödskjutningen av en 18-åring på Söderhöjden i Jakobsberg. Nu har en del av domen fallit och två av de åtalade frias från mordet. Den tredje får vänta medan han genomgår en rättspsykiatrisk utredning.

  • Publicerad 12:51, 6 dec 2019

Det var den 30 januari som en 18-årig man sköts till döds på en gångväg på Söderhöjden i Jakobsberg.

Under året har totalt tre personer häktats, misstänkta för inblandning i mordet och i oktober åtalades trion tillsammans med två anda unga män som misstänktes för utpressningsförsök och vapenbrott kopplade till mordet. Alla hemmahörande i Järfälla.

Den 4 december föll en del av domen, och två av de mordåtalade frias av en enig tingsrätt.

Döms för skjutning mot bil

Den ene – en 25-årig man – frias helt från brott, medan den andre – en 20-åring – frias för mordet, men döms till 1 år och 6 månader i fängelse för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Det efter att han skjutit mot en parkerad bil i Jakobsberg, knappt en månad efter mordet.

Den tredje mordåtalade får fortsatt vänta på sin dom. Han genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning och rättegången mot honom kommer att fortsätta den 19 december.

De två personerna som inte var misstänkta för mordet friades också från sina åtal gällande utpressningsförsök respektive vapenbrott.