Fängelse. De båda männen får fängelse som påföljd, meddelar Attunda tingsrätt. Foto: Mikael Andersson

Två män döms till fängelse för misshandel

Två män i medelåldern döms för grov misshandel efter att de ska ha anfallit en man när han låg hemma i sin säng. Männen har nekat till brott.

  • Publicerad 17:17, 8 jul 2021

Det var i slutet av april som männen, den ena hemmahörande i Täby och den andra Danderyd, ska ha tagit sig in i målsägandes bostad i Sigtuna, och misshandlat honom med en plasthammare och en kniv.

Det har Attunda tingsrätt kommit fram till, som nu dömer de båda männen till grov misshandel med fängelse som påföljd.

Tingsrätten går därmed på åklagarens beskrivning av brottet: Att de trängt sig in i målsägandes hem och anfallit honom när han låg hemma i sin säng. Brottet bedöms som grovt.

”Gärningsmännen [har, reds.anm] visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att flera personer allvarligt misshandlat målsägande” står det i domen.

De båda männen har nekat till brott.

En obetald skuld

Förutom en undersökningen av brottsplatsen och vittnesmål från personer i närheten av bostaden har flera meddelandekonversationer, mellan den ena gärningsmannen och målsägande, kallats till bevisning. I dessa har man anklagat målsägande för en obetald skuld.

”Din respektlösa idiot. Att du ens vågar efter allt jag gjort för dig. Nu är det din tur att få känna på” står det i ett meddelande.

Den ena mannen, som är i 35-årsåldern, döms till fängelse i ett år och två månader för grov misshandel och ska betala 26 000 kronor i skadestånd.

Den andra mannen, som är i 40-årsåldern, döms för samma brott samt olaga hot, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden för honom blir ett år och nio månader.

Har nekat till brott

Försvarsadvokat Olof Kristhammar företräder den yngre mannen i duon. Han meddelar att de inte tagit ställning till om de ska överklaga.

– Vi är besvikna över utgången så klart, de har nekat till brott. Vi har inte fått gehör för vår analys av bevisläget. Men vi behöver läsa domen ordentligt och sedan ta ställning till om vi ska överklaga, säger han till Mitt i.

Nästan dubbelt så många smittade

Nyheter Stora skillnader i olika områden En ökning från vecka 36 till vecka 37 i antalet smittade i Sigtuna kommun. Inget nytt dödsfall, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport.fredag 24/9 10:15

Sigtuna faller i företagsranking igen

Nyheter Tappat från 16 till 75 plats på nio år När Sigtunaföretagare rankar kommunen faller den på Sverigelistan för sjunde gången på nio år.onsdag 22/9 11:57

Känd Sigtunadoldis med i "Draknästet"

Nyheter Entreprenören Jonas Eriksson hetare än någonsin I somras satt han dagligen i EM-studion och hans nya padelbana i Sigtuna stadsängar invigdes. Nu kan Sigtunabon Jonas Eriksson även titulera sig som drake.måndag 20/9 10:08