Fängelse. De båda männen får fängelse som påföljd, meddelar Attunda tingsrätt. Foto: Mikael Andersson

Två män döms till fängelse för misshandel

Två män i medelåldern döms för grov misshandel efter att de ska ha anfallit en man när han låg hemma i sin säng. Männen har nekat till brott.

  • Publicerad 17:17, 8 jul 2021

Det var i slutet av april som männen, den ena hemmahörande i Täby och den andra Danderyd, ska ha tagit sig in i målsägandes bostad i Sigtuna, och misshandlat honom med en plasthammare och en kniv.

Det har Attunda tingsrätt kommit fram till, som nu dömer de båda männen till grov misshandel med fängelse som påföljd.

Tingsrätten går därmed på åklagarens beskrivning av brottet: Att de trängt sig in i målsägandes hem och anfallit honom när han låg hemma i sin säng. Brottet bedöms som grovt.

”Gärningsmännen [har, reds.anm] visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att flera personer allvarligt misshandlat målsägande” står det i domen.

De båda männen har nekat till brott.

En obetald skuld

Förutom en undersökningen av brottsplatsen och vittnesmål från personer i närheten av bostaden har flera meddelandekonversationer, mellan den ena gärningsmannen och målsägande, kallats till bevisning. I dessa har man anklagat målsägande för en obetald skuld.

”Din respektlösa idiot. Att du ens vågar efter allt jag gjort för dig. Nu är det din tur att få känna på” står det i ett meddelande.

Den ena mannen, som är i 35-årsåldern, döms till fängelse i ett år och två månader för grov misshandel och ska betala 26 000 kronor i skadestånd.

Den andra mannen, som är i 40-årsåldern, döms för samma brott samt olaga hot, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden för honom blir ett år och nio månader.

Har nekat till brott

Försvarsadvokat Olof Kristhammar företräder den yngre mannen i duon. Han meddelar att de inte tagit ställning till om de ska överklaga.

– Vi är besvikna över utgången så klart, de har nekat till brott. Vi har inte fått gehör för vår analys av bevisläget. Men vi behöver läsa domen ordentligt och sedan ta ställning till om vi ska överklaga, säger han till Mitt i.

Våg av telefonbedrägerier i Märsta

Nyheter 21 fall av bedrägeri anmäldes i juni Som mest har ett brottsoffer förlorat upp emot 200 000 kronor när en våg av så kallade vishing-brott svept över Märsta. Enligt polisen är det främst äldre som utsätts för bedrägerierna.fredag 23/7 14:53

396 nya bostäder planeras i Sigtuna stadsängar

Nyheter Byggherre får grönt ljus Flera nya byggen är på gång i Sigtuna stadsängar. Nästan 400 nya hem håller på att färdigställas i området det kommande året.måndag 19/7 14:57

Kommunen öppnar del av Midgårdsbadet

Nyheter Men utomhusbadet är fortsatt stängt hela sommaren Sedan den 15 juli är det fritt fram att plaska i inomhusdelen av Midgårdsbadet. Men på grund av smittrisken är utomhusdelen fortsatt stängd. "Jag tror att folk kommer respektera råden", säger kultur-...fredag 16/7 12:05

Bilolycka på E4 vid Arlanda – flera skadade

Nyheter "En person var fastklämd" meddelar polisen Fem personer har fått föras till sjukhus efter en bilolycka på E4 vid Arlanda.onsdag 14/7 17:12

De vandrar för välgörenhet – från Umeå till Stockholm

Nyheter Ska samla in pengar till utsatta kvinnor Elina och Ebba samlar in över 200 000 kronor för att hjälpa kvinnor i behov av humanitär hjälp i Sydsudan. Vi tar ett snack med dem när de passerar Bollstanäs.onsdag 14/7 16:13

Kommunen inför parkeringsförbud vid Munkholmsbadet

Nyheter Gäller resten av sommaren Vägarna ner till Munkholmsbadet får parkeringsförbud för att underlätta framkomligheten för räddningstjänsten, meddelar kommunen.måndag 12/7 9:56