Brottsplats. Polisen hittade den livlöse mannen den 22 mars i år. Foto: Sal Idriss

Två män döms för strypmord

22 mars hittades en strypt och livlös man vid Lötsjön. Nu döms en 31-årig man och dennes farbror för mordet som ska ha handlat om heder.

  • Publicerad 10:44, 22 nov 2021

Tingsrätten menar att 31-åringen och hans 45-årige släkting tillsammans och i samförstånd tog livet av offret genom att först förgifta honom med stark medicin som gjort honom trött och dåsig. Därefter ströp de honom i en lägenhet i Hallonbergen.

Den 22 mars hittades den livlösa kroppen vid begravningsplatsen nära Lötsjön dit mannen hade körts av sina mördare, enligt domen.

Konflikt inför bröllop

Enligt utredningen är bakgrunden en konflikt kring 31-åringen och mordoffrets planerade bröllop med två kvinnor. Släktingar som bor utomlands fick reda på hur inblandade personer har levt sina liv i Sverige, vilket ledde fram till konflikten.

Motivet ska enligt domen vara att de dömda var rädda att mordoffret skulle skada deras familjs heder – och att de ville stoppa detta.

Båda nekade

Båda männen nekade till mordanklagelserna, men 31-åringen påstod sent i utredningen att 45-åringen hade strypt offret. Tingsrätten menar att bevisningen är så stark mot båda männen att de ska dömas till 17 år och 6 månader respektive 18 år i fängelse. Den yngre mannen utvisas också från Sverige.

Mattias Ahlkvist som är försvarare för 31-åringen hade inte hunnit läsa domen på onsdagseftermiddagen och kan inte svara på hur man ställer sig till tingsrätten bedömning.

Mitt i har sökt 45-åringens advokat.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Nyheter 792 bekräftade fall i staden – nästan en fördubbling Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.torsdag 13/1 16:53

Sundbyberg har minst antal pensionärer

Nyheter Få 65-plussare i staden I Sverige växer andelen pensionärer. Men i Solna och Sumpan är det tvärtom och båda kommunerna har mycket mindre antal 65-plussare jämfört med hela riket.måndag 10/1 13:26

Vladans hjälteinsats: Stoppade brand på Systembolaget

Nyheter Störtade iväg från gymmet med två brandsläckare i högsta hugg Tidigt på torsdagsmorgonen började det brinna på Systembolaget i Sundbyberg. Som tur var agerade Annedalsbon Vladan Jovanovic, som jobbar på gymmet Core alldeles intill, rådigt och lyckades begränsa...fredag 7/1 13:27