Tingsrätten menar att 31-åringen och hans 45-årige släkting tillsammans och i samförstånd tog livet av offret genom att först förgifta honom med stark medicin som gjort honom trött och dåsig. Därefter ströp de honom i en lägenhet i Hallonbergen.

Den 22 mars hittades den livlösa kroppen vid begravningsplatsen nära Lötsjön dit mannen hade körts av sina mördare, enligt domen.

Konflikt inför bröllop

Enligt utredningen är bakgrunden en konflikt kring 31-åringen och mordoffrets planerade bröllop med två kvinnor. Släktingar som bor utomlands fick reda på hur inblandade personer har levt sina liv i Sverige, vilket ledde fram till konflikten.

Motivet ska enligt domen vara att de dömda var rädda att mordoffret skulle skada deras familjs heder – och att de ville stoppa detta.

Båda nekade

Båda männen nekade till mordanklagelserna, men 31-åringen påstod sent i utredningen att 45-åringen hade strypt offret. Tingsrätten menar att bevisningen är så stark mot båda männen att de ska dömas till 17 år och 6 månader respektive 18 år i fängelse. Den yngre mannen utvisas också från Sverige.

Mattias Ahlkvist som är försvarare för 31-åringen hade inte hunnit läsa domen på onsdagseftermiddagen och kan inte svara på hur man ställer sig till tingsrätten bedömning.

Mitt i har sökt 45-åringens advokat.