Brottsplats. Polisen hittade den livlöse mannen den 22 mars i år. Foto: Sal Idriss

Två män döms för strypmord

22 mars hittades en strypt och livlös man vid Lötsjön. Nu döms en 31-årig man och dennes farbror för mordet som ska ha handlat om heder.

  • Publicerad 10:44, 22 nov 2021

Tingsrätten menar att 31-åringen och hans 45-årige släkting tillsammans och i samförstånd tog livet av offret genom att först förgifta honom med stark medicin som gjort honom trött och dåsig. Därefter ströp de honom i en lägenhet i Hallonbergen.

Den 22 mars hittades den livlösa kroppen vid begravningsplatsen nära Lötsjön dit mannen hade körts av sina mördare, enligt domen.

Konflikt inför bröllop

Enligt utredningen är bakgrunden en konflikt kring 31-åringen och mordoffrets planerade bröllop med två kvinnor. Släktingar som bor utomlands fick reda på hur inblandade personer har levt sina liv i Sverige, vilket ledde fram till konflikten.

Motivet ska enligt domen vara att de dömda var rädda att mordoffret skulle skada deras familjs heder – och att de ville stoppa detta.

Båda nekade

Båda männen nekade till mordanklagelserna, men 31-åringen påstod sent i utredningen att 45-åringen hade strypt offret. Tingsrätten menar att bevisningen är så stark mot båda männen att de ska dömas till 17 år och 6 månader respektive 18 år i fängelse. Den yngre mannen utvisas också från Sverige.

Mattias Ahlkvist som är försvarare för 31-åringen hade inte hunnit läsa domen på onsdagseftermiddagen och kan inte svara på hur man ställer sig till tingsrätten bedömning.

Mitt i har sökt 45-åringens advokat.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Lite sämre betyg i Sumpan i år

Nyheter Mest avgörande är föräldrarnas utbildningsnivå Tjejerna i Sumpan har bättre betyg än killarna i nian och det samma gäller barnen i friskolor kontra de i kommunala. Men störst roll verkar det spela om har föräldrar som pluggat vidare efter...torsdag 2/12 1:15

Inte många kvar i Solna och Sumpan av de som föddes 70

Nyheter Bara drygt 3 procent har blivit Solna och Sumpan trogna En gång sumpan/Solnabo, alltid sumpan/Solnabo? Knappast. De allra flesta drar. Kommunerna är i botten när det gäller invånare som bott här hela livet.onsdag 1/12 8:28

En timme i julbonanza

Nyheter Här är ställena som går all in på julen Första advent är här och många börjar pynta och fixa inför julen. Vi hälsade på två ställen där man minst sagt går all in på julen – tidigt och maxat!onsdag 1/12 8:20