Foto: Åsa Sommarström

Två män åtalas för bilplundring i Sollentuna

Två män har åtalats vid Södertörns tingsrätt för inbrott i 34 bilar. Nio av inbrotten ska ha skett i Sollentuna.

  • Publicerad 06:47, 27 maj 2016

Härvan där en liga misstänks ha plundrat ett stort antal bilar på dyra reservdelar runt om i länet fortsätter att nystas upp.

I slutet av maj åtalades två litauiska medborgare för 34 fall av grov stöld sedan de gjort inbrott i bilar i Sollentuna, Österåker, Täby, Stockholm och Huddinge.

Nio av inbrotten ska enligt åtalet ha skett i Sollentuna. Det som stulits är främst rattar och krockkuddar, men även ljudanläggningar och hela instrumentpaneler.

Mitt i har tidigare berättat att polisen tidigare i våras hittat en gömma med stulna reservdelar i skogen utanför Åkersberga.

Sammanlagt har minst åtta män häktats för inblandning i härvan – och fler åtal väntas.

I början av juni hoppas åklagaren Josephine Boswell kunna väcka åtal i Attunda tingsrätt mot ytterligare fyra män – även dessa litauiska medborgare.

– De kommer från samma land och samma stad, men vi kan inte bevisa att de har samröre med varandra, säger Josephine Boswell.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trenden bruten – färre nya coronasmittade än veckan innan

Nyheter Nya siffror från Folkhälsomyndigheten i dag Under vecka 43–46, fyra veckor i rad, ökade antalet nya coronasmittade i Sollentuna. Men nu har kurvan vänt, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror som presenterades i dag. Under vecka 47...torsdag 26/11 15:42

Krock på E4 när polisen jagade vinglande bil

Nyheter Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri med mera I förmiddags körde en polispatrull efter en bil som framfördes vingligt på E4 Söderut i Sollentuna. Det slutade med att den förföljda bilen krockade in i två andra fordon.torsdag 26/11 14:00

Fritidsgårdarna har stängt – blir digitala i stället

Nyheter Ställer om till verksamhet online och kontakt via sociala medier Fritidsgårdarna i Sollentuna har stängt sina lokaler tillfälligt för att minska risken för smittspridning. Nu ställer fritidsgårdarna och fritidsledarna om sin verksamhet till en digital fritidsgård...torsdag 26/11 5:15