Foto: Åsa Sommarström

Två män åtalas för bilplundring i Sollentuna

Två män har åtalats vid Södertörns tingsrätt för inbrott i 34 bilar. Nio av inbrotten ska ha skett i Sollentuna.

  • Publicerad 06:47, 27 maj 2016

Härvan där en liga misstänks ha plundrat ett stort antal bilar på dyra reservdelar runt om i länet fortsätter att nystas upp.

I slutet av maj åtalades två litauiska medborgare för 34 fall av grov stöld sedan de gjort inbrott i bilar i Sollentuna, Österåker, Täby, Stockholm och Huddinge.

Nio av inbrotten ska enligt åtalet ha skett i Sollentuna. Det som stulits är främst rattar och krockkuddar, men även ljudanläggningar och hela instrumentpaneler.

Mitt i har tidigare berättat att polisen tidigare i våras hittat en gömma med stulna reservdelar i skogen utanför Åkersberga.

Sammanlagt har minst åtta män häktats för inblandning i härvan – och fler åtal väntas.

I början av juni hoppas åklagaren Josephine Boswell kunna väcka åtal i Attunda tingsrätt mot ytterligare fyra män – även dessa litauiska medborgare.

– De kommer från samma land och samma stad, men vi kan inte bevisa att de har samröre med varandra, säger Josephine Boswell.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01