Foto: Åsa Sommarström

Två män åtalas för bilplundring i Sollentuna

Två män har åtalats vid Södertörns tingsrätt för inbrott i 34 bilar. Nio av inbrotten ska ha skett i Sollentuna.

  • Publicerad 06:47, 27 maj 2016

Härvan där en liga misstänks ha plundrat ett stort antal bilar på dyra reservdelar runt om i länet fortsätter att nystas upp.

I slutet av maj åtalades två litauiska medborgare för 34 fall av grov stöld sedan de gjort inbrott i bilar i Sollentuna, Österåker, Täby, Stockholm och Huddinge.

Nio av inbrotten ska enligt åtalet ha skett i Sollentuna. Det som stulits är främst rattar och krockkuddar, men även ljudanläggningar och hela instrumentpaneler.

Mitt i har tidigare berättat att polisen tidigare i våras hittat en gömma med stulna reservdelar i skogen utanför Åkersberga.

Sammanlagt har minst åtta män häktats för inblandning i härvan – och fler åtal väntas.

I början av juni hoppas åklagaren Josephine Boswell kunna väcka åtal i Attunda tingsrätt mot ytterligare fyra män – även dessa litauiska medborgare.

– De kommer från samma land och samma stad, men vi kan inte bevisa att de har samröre med varandra, säger Josephine Boswell.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24