Foto: Åsa Sommarström

Två män åtalas för bilplundring i Sollentuna

Två män har åtalats vid Södertörns tingsrätt för inbrott i 34 bilar. Nio av inbrotten ska ha skett i Sollentuna.

  • Publicerad 06:47, 27 maj 2016

Härvan där en liga misstänks ha plundrat ett stort antal bilar på dyra reservdelar runt om i länet fortsätter att nystas upp.

I slutet av maj åtalades två litauiska medborgare för 34 fall av grov stöld sedan de gjort inbrott i bilar i Sollentuna, Österåker, Täby, Stockholm och Huddinge.

Nio av inbrotten ska enligt åtalet ha skett i Sollentuna. Det som stulits är främst rattar och krockkuddar, men även ljudanläggningar och hela instrumentpaneler.

Mitt i har tidigare berättat att polisen tidigare i våras hittat en gömma med stulna reservdelar i skogen utanför Åkersberga.

Sammanlagt har minst åtta män häktats för inblandning i härvan – och fler åtal väntas.

I början av juni hoppas åklagaren Josephine Boswell kunna väcka åtal i Attunda tingsrätt mot ytterligare fyra män – även dessa litauiska medborgare.

– De kommer från samma land och samma stad, men vi kan inte bevisa att de har samröre med varandra, säger Josephine Boswell.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15