Två lastbilar krockade vid lunchtid på måndagen på den så kallade Slingerbulten, den olycksdrabbade vägen mellan Rosenhill och Tungelsta. En person fördes till sjukhus med ambulans efter frontalkrocken.

https://www.mitti.se/nyheter/smhi-utfardar-snovarning-i-stockholm/repuay!Z62gUbRlJAnpLcvmt7K87g/

Polispatruller är fortsatt på platsen i väntan på att fordonen ska bärgas. Trafiken stängdes efter olyckan av i båda riktningar på väg 257 från Pålamalm till Håkstorp.

– Det har varit tre olyckor på ganska kort tid söder om Botkyrka och på E4:an, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativchef på Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT Nyheter.

https://www.mitti.se/nyheter/fem-trafikatgarder-infors-pa-olycksdrabbade-slingerbulten/lmsfB!6466355/

Varnar för halka

Snöfallet under måndagen har gjort väglaget besvärligt på många håll i länet. De större vägarna har våta vägbanor med temperaturer runt nollan, men på det mindre vägnätet är det fortfarande vinterväglag med snö och modd, enligt Trafikverket som varnar för halt väglag.

https://www.mitti.se/nyheter/korigt-for-bargaren-nar-forsta-halkan-kom/repuan!ylrOavLyvQ8RuinmyxUODA/

Snöfallet väntas fortsätta under dagen och kvällen, enligt SMHI:s prognos.

https://www.mitti.se/nyheter/vannen-omkom-pa-dodsvagen-i-grodinge/lmtbv!8014563/

Uppdatering klockan 14.55

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen var vägen avstängd mellan Pålamalmsvägen och Uringekorset och bärgning pågick. Prognosen för när trafiken kan rulla som vanligt igen är satt till 16.30, meddelar Trafikverket.