Två lastbilar frontalkrockade i halkan – en person till sjukhus

Två lastbilar med släp var vid lunchtid på måndagen inblandade i en olycka på länsväg 257, vägen mellan Rosenhill och Tungelsta.

  • Publicerad 12:19, 25 jan 2021

Två lastbilar krockade vid lunchtid på måndagen på den så kallade Slingerbulten, den olycksdrabbade vägen mellan Rosenhill och Tungelsta. En person fördes till sjukhus med ambulans efter frontalkrocken.

SMHI utfärdar snövarning i Stockholm

Polispatruller är fortsatt på platsen i väntan på att fordonen ska bärgas. Trafiken stängdes efter olyckan av i båda riktningar på väg 257 från Pålamalm till Håkstorp.

– Det har varit tre olyckor på ganska kort tid söder om Botkyrka och på E4:an, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativchef på Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT Nyheter.

Fem trafikåtgärder införs på olycksdrabbade ”Slingerbulten”

Varnar för halka

Snöfallet under måndagen har gjort väglaget besvärligt på många håll i länet. De större vägarna har våta vägbanor med temperaturer runt nollan, men på det mindre vägnätet är det fortfarande vinterväglag med snö och modd, enligt Trafikverket som varnar för halt väglag.

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Snöfallet väntas fortsätta under dagen och kvällen, enligt SMHI:s prognos.

Vännen omkom på dödsvägen i Grödinge

Uppdatering klockan 14.55

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen var vägen avstängd mellan Pålamalmsvägen och Uringekorset och bärgning pågick. Prognosen för när trafiken kan rulla som vanligt igen är satt till 16.30, meddelar Trafikverket.