I arresten sitter en av bröderna i väntan på åtalet. Den andre ligger bevakad på sjukhus. Foto: Mostphotos

Två häktade för mord i Hallunda

Två män i 20-årsåldern är häktade för mordet på en 22-åring i Hallunda i söndags.

  • Publicerad 17:09, 9 jun 2017

Det var i måndags som ett vittne larmade om att en ung man låg med svåra skador i ett skyddsrum på Skarpbrunnavägen i Hallunda. Den 22-årige mannen var mycket illa däran och när polisen kom dit tydde skadorna på att han utsatts för våld. Han avled senare.

En bil som stulits på Fittjavägen kopplades till händelsen och efterlystes. Den ledde polisen vidare till ett hotell i Årsta där de två misstänkta männen befann sig. När de skulle gripas dem uppstod tumult.

Männen attackerade en av poliserna och försökte ta hans tjänstevapen. I samband med det avlossade polisen ett varningsskott och när angreppen inte slutade sköts en av dem.

Båda greps men den som blivit skjuten fördes till sjukhus.

– Han är opererad och ligger kvar på sjukhus där han är bevakad, säger Manne Jönsson, chef på sektionen för grova brott i polisområde Syd. Enligt läkarna har operationen varit framgångsrik och skadan kommer att läka.

I dag, fredag, hölls häktningsförhandlingar vid Södertörns tingsrätt. De båda männen, som är bröder, är nu misstänkta för mord, misshandel, mordförsök och bilstöld. De är uppväxta i Botkyrka men bor sedan några år i Eskilstuna.

– Som det verkar finns det någon form av ytlig kompisrelation till offret. De är jämnåriga, från samma område och känner varann sedan gammalt.

Åtal ska väckas senast den 7 juli.

– Vi har gott om folk som tar ärendet tydligt framåt, säger Manne Jönsson. Vi kartlägger förlopp och inblandade. Vi utesluter inte fler inblandade i det här tidiga skedet.