Genrebild. Två grova rån skedde i Huddinge under ett dygn. Foto: Michael Erhardsson

Två grova rån i Huddinge på kort tid

Två grova rån där flera gärningpersoner gett sig på en ensam person har ägt rum i Huddinge det senaste dygnet. Polisen kommenterar inte om det finns någon koppling mellan händelserna.

  • Publicerad 16:02, 31 aug 2020

Vid 15-tiden igår, söndag, rånades en person i sitt hem i Skogås i Huddinge. Enligt polisen ska tre personer ha hotat den boende med ett pistolliknande föremål och tilltvingat sig personens tillhörigheter.

– En stor polisinsats med polishundar, flera patruller och helikopter har varit på plats, men vi har inga frihetsberövade i nuläget, åtminstone hade vi inte det i morse, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen region Stockholm.

– Men ett omfattande utredningsarbete pågår, vi tittar på kameramaterial och en teknisk utredning är genomförd. Vi söker aktivt efter de misstänkta.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts. Personen som rånades ska inte ha skadats fysiskt.

Rån vid bankomat

Morgonen därpå, strax före klockan 7.30 på måndagsmorgonen, rånades en man i närheten av Huddinge centrum. Mannen skulle ta ut pengar ur en bankomat när han knivhotades av två eller tre gärningsmän som tilltvingade sig kontanter.

– Gärningsmännen hade sprungit därifrån när vi kommit dit med flera polispatruller. Det finns inga som är frihetsberövade i nuläget men självklart jobbar vi för att hitta dem, säger Per Fahlström.

Även denna händelse rubriceras som grovt rån.

Finns det en koppling mellan händelserna?

– Vi tittar alltid noggrant på om det finns en koppling, men om det gör det är inte något jag kan kommentera just nu, så här tidigt efter händelserna.