Två gripna efter bankrån i Hässelby gård

Det var strax efter klockan 12 idag som polisen fick larm om ett grovt rån mot Handelsbanken i Hässelby gård. Polisen har nu gripit två av gärningsmännen.

  • Publicerad 16:04, 14 feb 2019

Det var vid halv ett tiden som polisen grep två män, misstänkta för grovt rån mot banken i Hässelby gård.

Uppgift: En gripen efter bankrån i Hässelby gård

– Det är två män som har gripits och jag kan säga att de greps inte i omedelbar anslutning till området där brottet begicks. Men av förundersökningstekniska skäl kan jag inte gå in närmare på var, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Söker ni efter fler gärningspersoner?

– Ja, vi söker efter minst en till gärningsperson.

Ingen ska ha skadats fysiskt

Enligt Ola Österling finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt vid rånet.

– I flyktspåren som vi har följt har vi hittat väskor som man har lämnat efter sig. Jag kan konstatera att väskorna har ett innehåll men jag kan inte gå in på vad eftersom våra tekniker håller på att undersöka dem. Väskorna är naturligtvis jätteintressanta för oss, säger han.

Polisen är fortfarande kvar på platsen och håller kompletterande vittnesförhör.

– Vi har fått in bra vittnesuppgifter vilket vi vill uppmuntra. Vi är kvar på platsen så om man tror sig ha sett något får man gärna prata med oss, säger Ola Österling.

Strax efter klockan tolv genomfördes ett grovt rån mot Handelsbanken i Hässelby gård. Den röda bilen användes för att ramma ingången. Foto: Mikael Andersson

Under torsdagseftermiddagen grep polisen två män som misstänks för grovt rån. Foto: Mikael Andersson