Polisen jagade ifatt de misstänkta bildelstjuvarna i Märsta. Foto: LENNART ANGERMUND

Två greps misstänkta för bildelsstöld

Två män är anhållna på sannolika skäl misstänkta för bildelsstöld i Märsta.

  • Publicerad 08:02, 19 maj 2021

Jag har inte tagit ställning om de kommer att häktas eller inte än

Under natten till onsdagen vid 2-tiden fick polisen larm om en pågående stöld från en parkerad personbil på Sätunavägen.

Polisen åkte till adressen där stölden pågick men de misstänkta tjuvarna hann lämna platsen i en bil innan patrullbilen var framme. Men polisen lyckades ändå stoppa flyktbilen i höjd med Märsta station.

– Jag vet att det var en katalysator som stals men mer än så kan jag inte säga, säger Tove Hägg på polisens ledningscentral till Mitt i.

De båda männen är i 30-årsåldern och har anhållits på sannolika skäl misstänkta för stöld. Det är den högre misstankegraden.

– Vi håller på att utreder och det kan vara så att jag häver anhållan eller begär dem häktade. Jag har inte tagit ställning om de kommer att häktas eller inte än, säger kammaråklagare Kevin Öksuz.

Flera katalysatorstölder i år

Mitt i har tidigare rapporterat om ökade katalysatorstölder i Sigtuna som mellan februari och mars ökade med 400 procent. I Sigtuna anmäldes 20 stölder i mars jämfört med fyra stycken i februari.

Tjuvarna är ute efter dyrbara metaller som finns i katalysatorer – palladium, platina och rodium. Rodium är flera gånger dyrare än guld.

Denna gång lyckades polisen gripa de misstänkta tjuvarna men normalt försvinner tjuvarna snabbt från brottsplatsen.

– Dessa brott är svåra att skydda sig mot, de sker på natten och är över på kanske 30 sekunder. Vi försöker själva lägga ut information på våra sociala medier och även externa samverkanspartner informeras, sa Luis Araya som är kommunpolis i Sigtuna tidigare till Mitt i.

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40

Sjuksköterskestudent gav tio gånger för hög dos

Nyheter Anmäls. Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler misstaget. En patient på Danderyds sjukhus fick vårdas flera dagar extra efter att ha fått en för hög insulindos av en student. Nu lex Maria-anmäls händelsen.tisdag 8/6 11:30