Häktade. Polisen hittade enligt Aftonbladet en vapengömma i parets villa i Spånga. Foto: Jonas Carlsson

Två från Spånga häktade för grovt vapenbrott

En man och en kvinna i 40-årsåldern från Spånga har häktats misstänkta för grovt vapenbrott. Enligt Aftonbladet hittades en stor vapengömma i parets villa.

  • Publicerad 10:57, 6 okt 2021

De båda har häktats på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

När häktningsförhandlingar hölls i Solna tingsrätt under tisdagen motsatte sig mannen att bli häktad för grovt vapenbrott, men medgav enligt häktningsprotokollet vapenbrott av normalgraden.

Kvinnan nekade till brott enligt häktningsprotokollet.

Greps i Spånga

De båda greps på en adress i Spånga i lördags förmiddags, den 2 oktober, en adress som de båda är skrivna på. De anhölls samma dag.

LÄS ÄVEN: Stor vapengömma hittades i villa

Enligt Aftonbladet hade polisen åkt till adressen, en villa, för ett rutinärende. Vid besöket fattade polisen misstankar och en husrannsakan gjordes.

Det var då en stor vapengömma hittades, enligt Aftonbladet, pistoler, gevär, ammunition och sprängmedel.

Även en tredje person ingår i förundersökningen. Den personen satt anhållen i helgen, men har släppts. Misstankarna kvarstår dock enligt åklagaren i målet, Åsa Lidefelt Skog. Personen har fått en offentlig försvarare utsedd av Solna tingsrätt.

Polisen vill inte kommentera beslaget. Åklagaren, Åsa Lidefelt Skog vill inte heller hon ge några kommentarer eller säga något om hur hon ser på chanserna att klara upp det misstänkta brottet:

"Förundersökningen är i ett tidigt skede och det går inte att ge någon prognos", skriver Lidefelt Skog i ett mejl.

Åklagaren har till 19 oktober på sig att väcka åtal.