Växer. Nu växer klubben KIF Söderort när även Västertorps BK ansluter. Foto: Sabina Håkansson

Två fotbollsklubbar i söderort slås samman

Nu ansluter sig Västertorps BK till KIF Söderort, den relativt nystartade klubben som vill syssla med mer än bara fotboll. Nu ska det hårdsatsas på damverksamheten.

  • Publicerad 10:46, 22 okt 2021

Om du är kaxig så beror det oftast på något som är otryggt i ditt liv

KIF Söderort startades i början av 2020 när klubbarna Fruängens IF och FC Söderort slogs ihop. Nu ansluter sig ytterligare en klubb, nämligen Västertorps BK.

– Deras verksamhet dör ut lite eftersom deras spelarna är en åldrande generation. De har ingen barn- och ungdomsverksamhet och vi är en större klubb i området med bättre förutsättningar, säger Johannes Möller, ordförande för KIF Söderort.

Västertorpsklubben har funnits sedan 1977 och har ett damlag och ett herrlag. Särskilt damerna behöver en klubb som kan satsa på dem.

– Vi har ett starkare varumärke och kan bygga vidare och verkligen satsa på en jämställd förening med en lika seriös verksamhet för damer och flickor som för herrar och pojkar.

Vill starta fritidsverksamhet

Fotbollsklubben KIF Söderort startades redan 2018 men gick då under namnet FC Söderort. Klubben bytte namn när Fruängens IF anslöt sig 2020. Klubben startade Johannes eftersom han ville skapa en trygg gemenskap och kunna ge spelarna det stöd han själv saknade som barn.

–  Om du är kaxig så beror det oftast på något som är otryggt i ditt liv. Vi vill hjälpa ungdomarna i övrigt i livet och inte bara vara fotbollstränare. Jag tycker vi har lyckats skapa en sådan atmosfär och de andra tränarna i föreningen delar samma värdegrund, säger han.

De vill bland annat starta fritidsverksamhet i sina lokaler där spelarna kan hänga mellan skolan och träningen, i stället för att dra omkring ute och riskera att hamna i otrygga sammanhang.

Höstmörkret sätter stopp för träningen

Om fotbollsklubben KIF Söderort

Startades 2018 men fick sitt nuvarande namn 2020.

Består av klubbarna Frängens IF, FC Söderort och Västertorps BK.

Har tio fotbollslag, från knattar upp till vuxna.

Tränar på Fruängens bollplan.

Vill bli en kultur- och idrottsförening.

Ska bland annat satsa på fritidsverksamhet för ungdomar.

Vill annordna vernissager och samverka med lokala artister.

Visa merVisa mindre