Vinst i sikte. Lukas Andersson och Alva Rytterbro är i final i tävlingen Ge Tillbaka.

Två Enköpingsbor i finalen för unga entreprenörer

Enköpings båda representanter i tävlingen Ge Tillbaka är vidare till final. Nu kan Lukas Andersson eller Alva Rytterbro vinna 50 000 kronor. – Kontakterna vi har fått är viktigare än pengarna, säger Lukas.

  • Publicerad 06:56, 4 maj 2017

2015 instiftade webföretaget Wasabi Web tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala stipendiet Årets UF-företagare som ska hylla och främja entreprenörskapet bland unga och i år är det alltså för första gången Enköping representerat. Dessutom gånger två.

Vi har tidigare berättat om Lukas Andersson och Alva Rytterbro, båda 18 år. Då handlade det om att gå till final. I fredags fick de beskedet. De är två av totalt fem som nu gör upp om vinsten.

– Jag låg faktiskt och sov när de ringde första gången. När han ringde andra gången så sa han tyvärr, men han ändrade sig och sa: ”Jag skojade bara” och då blev man lycklig, säger Alva Rytterbro.

Glatt besked

Lukas Andersson å sin sida visste inte att de skulle ringa, men fick alltså också han ett glatt besked.

Nu ska de åter ragga röster och sedan blir det en lång väntan till avgörandet som sker på scen i Uppsala den 11 maj, men även om förstapriset, som förutom äran består av 50 000 kronor i startkapital för ett aktiebolag hägrar är det inte det viktigaste, menar båda två.

Vänner för livet

– Jag är så tacksam över att ha gått vidare i det här gänget. Jag tror att vi har blivit vänner för livet. Man har fått ett nätverk så man har redan vunnit, säger Alva Rytterbro.

– Pengarna är inte fel, men det känns verkligen som att vi har vunnit bara genom att ha gått vidare, säger Lukas Andersson.

UF-företagen

Alva Rytterbro driver en rekryteringssida som riktar sig till ungdomar.

Lukas Andersson driver ett filmproduktionsbolag som nischar mot sociala medier.

Röris på föris

Nyheter Enköpings öppna förskola är en mötesplats där barnfamiljer kan träffas.tisdag 21/9 13:29

Gemenskap för lässugna i Fjärdhundra

Nyheter Den som gillar att läsa och vill träffa likasinnade kan besöka Fjärdhundra biblioteks bokcirkel.tisdag 21/9 12:23