Ett dussin. Under två tillslag kunde tolv båtmotortjuvar gripas. Samtliga är nu häktade. Foto: Google Maps / Mostphotos/ Polisen

Två båtmotorligor gripna i Stockholm

Två grupperingar med totalt tolv personer som misstänks ha sysslat med stölder av båtmotorer har gripits i Stockholm.

  • Publicerad 07:22, 1 dec 2021

De tolv gripna personerna greps vid två olika tillfällen och de hade stöldgods med sig vid gripandena.

– Vi har sammanlagt hittat ett tiotal stulna båtmotorer som vi nu också lokaliserat ägarna till. Det är uppenbart att det är frågan om ett systematiskt och organiserat arbete och att det handlar om internationella brottsnätverk, säger Mattias Eklöf, gruppchef på gränspolisen hos polisen i region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Polisen hittade 17 stulna båtmotorer

Alla tjuvar häktade

Ligorna misstänks ha härjat på många platser, bland annat på Värmdö och Ekerö.

– De här grupperingarna jobbar i hela Stockholms län och stölder har skett på flera håll. I detta arbete ser vi vikten av att som båtägare tänka brottsförebyggande. Båtmotorer som är märka går att spåra och sedan också att få tillbaka, säger Ulrika Barck-Holst på Sjöpolisen i region Stockholm.

Samtliga gripna är män och de är misstänkta för grov stöld alternativt grovt häleri. Samtliga är häktade.

Trendbrott: fler stulna båtmotorer i Stockholms län

Så togs ligorna av polisen

Det första tillslaget skedde i norra Stockholms län den 17 november. Vid det tillfället greps sju personer och det hittades fyra båtmotorer. Vid husrannsakan i annan lokal hittades sedan ytterligare stöldgods, bland annat olika maskiner och kläder. Gripandet skedde tidigt på morgonen då de sju misstänka troligen varit ute på en stöldrunda och kom hem med stöldgods.

Det andra tillslaget skedde i södra Stockholm den 23 november. Då greps fem personer och det hittades fem båtmotorer. Ägarna till samtliga stulna båtmotorer är lokaliserade.

Visa merVisa mindre