TV. Misstänkt lägenhetsbråk visade sig vara TV på hög volym. Foto: Mostphotos

TV-slagsmål fick polisen att bryta in

Brukar du ha hög volym på tv:n? Ha inte det. För då finns risken att polisen bryter upp din dörr.

  • Publicerad 10:50, 15 okt 2021

Polisen i Enköping/Håbo lade förra veckan ut ett inlägg på sin Instagram med en vädjan. Eller ett tips snarare, på hur man kan minska risken för att få sin lägenhetsdörr uppbruten av polisen.

Ingen öppnade

Onsdagen den 6 oktober åkte polisen ut på ett larm i lokalpolisområdet om ett misstänkt lägenhetsbråk. När patrullen kom till lägenheten plingade de på, men ingen öppnade. Poliserna bröt då upp lägenhetsdörren.

Bråk på TV

Väl i lägenheten kunde polisen dock konstatera att det inte var talan om något lägenhetsbråk. Inget verkligt sådant i alla fall.

Ljuden som hade fått oroliga grannar att larma polisen kom i själva verket från en ljudlig Tv-apparat.

Polisen kommenterar händelsen på sin Instagram:

”Polisen får enl polislagen §21 bereda sig tillträde till tex en bostad om vi har anledning att anta att någon är avliden, medvetslös eller inte kan tillkalla hjälp.”

”Rådiga grannar”

Just idag visade det sig inte vara någon i nöd utan snarare någon som borde tänka på volymen på sin TV. Rådiga grannar som ringde, skönt att ingen var skadad och en nyttig påminnelse att tänka på volymen för att inte störa sina grannar”.
 

Upplands-Bro avråder från besök inom äldreomsorgen

Kommunen agerar i syfte att skydda de äldre från smitta. Under torsdagen den 13 januari tog äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD) ett ordförandebeslut. Beslutet är en avrådan från att besöka kommunens äldreomsorg i syfte att skydda de...fredag 14/1 14:02

Flest antal nya coronafall – någonsin

Smittspridningen skjuter i höjden i Upplands-Bro. Under årets första vecka så konstaterades rekordmånga nya fall av covid-19 i Upplands-Bro.torsdag 13/1 18:57