I början av mars 2020 kunde Mitt i Bålsta berätta att produktionen bakom Antikrundan valt Krägga Herrgård som ett av sina säten för inspelningen av SVT-klassikern. Någon vecka senare var pandemin ett faktum och det blev aldrig av. Nu försöker man igen. Söndagen den 28 augusti stannar långköraren till i Håbo.

– Vi blev väldigt förtjusta i miljön på Krägga, det är en otroligt vacker plats med sin gula herrgård alldeles vid vattnet. Håbo ligger ju också hyggligt nära både Stockholm och Uppsala. Nu hoppas vi bara på vackert väder, vaccin och att smittspridningen går ner. säger Pernilla Månsson Colt, producent.

Lars Aggestedt, hotelldirektör på Krägga Herrgård, ser fram emot att få ta emot programledaren Anne Lundberg och övriga.

–Vi är både stolta och otroligt glada att vi fått Antikrundan till oss. Programmet var ju planerat att spelas in på herrgården redan förra sommaren, men hela turnén blev då inställd på grund av pandemin. Att de valt att hålla fast vid vårt Krägga känns förstås extra roligt.  Jag tycker att det är en riktigt seriös och trevlig produktion som passar bra in i vår tidlösa miljö där historia och framtid håller hand, säger han.

Vad tror du att det kan betyda för Krägga? Jag tänker på att det handlar om ett program med miljonpublik?

– Det är förstås väldigt positivt att få hit en produktion som har så bred publik och många tittare. Det kommer troligtvis bidra till ökad kännedomen om Krägga Herrgård som anläggning men också för Krägga och Bålsta som orter.

Exakt hur upplägget kommer se ut är ännu inte spikat.

– Produktionen kommer anpassas efter rådande restriktioner. Men att det kommer bli något alldeles extra är jag övertygad om, säger Lars Aggested