Arkivbild. För två år sedan öppnade Linn Söderström och Marion Ringborg Garba på Sköldungagatan där de var tre månader. Nu har de hittat ett permanent hem åt sin restaurang på Norrlandsgatan 24. Foto: Mimmi Epstein

Tv-aktuell kock öppnar nytt i City

Nyss tv-aktuella Marion Ringborg och kompanjonen Linn Söderström öppnade restaurangen Garba som ett pop up-projekt för två år sedan. Nu har de hittat en permanent lokal och i januari blir drömprojektet verklighet.

  • Publicerad 19:30, 10 dec 2019

I två år har Marion Ringborg, som nyligen synts i rutan i tv-programmet Kockarnas kamp, och Linn Söderström drivit pop up-restaurangen Garba och gjort olika gästspel hos andra restauranger. I somras var de ansvariga för menyn på Tyge & Sessil på Brahegatan och i ett och ett halvt år höll de i luncherna på Gamla Riksarkivet.

– Målet har hela tiden varit att det skulle bli en permanent restaurang, det har vi haft i åtanke sedan starten. Men det har varit olika saker som inte har stämt till hundra procent. Antingen finansieringen eller lokalen. Nu ska vi äntligen öppna och det känns väldigt, väldigt kul, säger en glad Linn Söderström.

Tv-kocken öppnar nytt på Östermalm

Den som har besökt Garba tidigare kommer att känna igen sig.

"Vissa säger att vi är Italien-inspirerade"

– Man kommer att äta en fast meny på fyra rätter men det kommer att gå att beställa in extra snacks. Maten vi serverar är enkel, god och rak. Vissa säger att vi är Italien-inspirerade. Kanske är det för att vi alltid har en pastarätt och att vi använder mycket citron och olivolja som smaksättning, säger Linn Söderström och fortsätter:

– Vi utgår gärna från en grönsak och bygger rätter från den. Det ska vara rikt och fräscht.

Restaurangen öppnar den 8 januari och kommer att ha 35 platser som kommer att vara bokningsbara.