Tusentals supportrar ställer upp och stöttar storklubbarna

Idrottsklubbarna går en tuff ekonomisk match just nu. Storklubbarna AIK, Hammarby och Djurgården har bett om hjälp från sina supportrar, och tusentals har redan slutit upp för att stötta.

  • Publicerad 16:30, 14 apr 2020

Den uppskjutna starten av allsvenskan innebär ett hårt slag ekonomiskt för föreningarna. Som Mitt i tidigare har berättat har storklubbarna pågående kampanjer där de hoppas på hjälp från supportrarna.

AIK fotboll försöker med sin kampanj ”Det som får oss att leva – inte bara existera”  samla in fem miljoner kronor genom gåvor, presentkort på framtida matcher och en specialtröja. På tisdagen stod mätaren på tre miljoner kronor.

”Vi kan inte nog uttrycka vår tacksamhet för den uppslutning vi känt från vår svartgula familj. Det ni gör för klubben är ovärderligt”, tackar klubben på sin Facebooksida supportrarna.

Över 38 000 fiktiva biljetter

Djurgården säljer i en kampanj fiktiva biljetter för 50 kronor styck, och var på tisdagen uppe i cirka 38 300 stödbiljetter.

”Det är vi väldigt ödmjuka inför och tacksamma över. Vi ser fram emot dagen när vi ses på läktaren tillsammans igen”, skriver Djurgården på Facebook.

Hård åtgång på stödplåtar

Hammarby fotboll säljer ”stödplåtar” – fiktiva biljetter för 50 kronor styck som ger extra intäkter till klubben. På tisdagen hade klubben sålt 23 600 stödplåtar.

Det dröjde bara några dagar innan försäljningen hade tagit rejäl fart för Hammarby.

– Vi är otroligt stolta och överväldigade över responsen, har Axel Pershagen, presskontakt och kommunikatör på Hammarby fotboll, tidigare sagt till Mitt i.