Tusentals riskerar förlora sin talhjälp

Stockholms läns största privata logopedföretag Dynamica riskerar att gå i konkurs. Får företaget inte ordning på ekonomin kan en femtedel av logopedmottagningarna runt om i länet försvinna.

  • Publicerad 08:50, 12 dec 2018

Nära 8 000 patienter kan drabbas om logopedföretaget Dynamica går i konkurs, rapporterar P4 Stockholm.

Företaget är satt under rekonstruktion och har fram till mitten av januari på sig att få ekonomin i balans. Joakim Jarnryd, enhetschef för närsjukvård på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, berättar för P4 Stockholm att förvaltningens avtal med Dynamica hade sagts upp om inte företaget var satt under rekonstruktion.

Sofia Uddeholt, tillförordnad vd för Dynamica, säger att företaget kommer gå i konkurs om avtalen med landstinget inte förlängs.

Riskerar bli längre vårdköer

Totalt handlar det i sådana fall om 16 mottagningar runt om i länet som kan försvinna, vilket skulle drabba nästan 8 000 patienter. Konsekvensen blir längre vårdköer.

– Det finns inget företag eller aktör som snabbt kan gå in och ta de patienterna, av den enkla anledningen att de flesta mottagningar inte kan öka sin kapacitet så snabbt, säger Svenska logopedförbundets ordförande Ulrika Guldstrand, till P4 Stockholm.