Drömmen för den turkisk-kurdiska kvartetten bakom restaurangen har blivit verklighet.

Det är kolgrillat för hela slanten som gäller på Gårdens. Här finns exempelvis lamm, kebab, lax, köfte, och falafel. Men även den turkiska pizzavarianten pide och hamburgare.

Renoverat i ett år

När det 2019 stod klart att det inte längre kommer vara kafé i lokalerna nappade de nya ägarna. Tidigare har de bland annat drivit pizzeria i Bromma.

– Vi tog över precis innan coronaviruset slog till och har renoverat sedan dess, säger Ömer Temel.

Hur känns det?

– Det har varit bra med kunder sedan öppningen, tycker jag. Man vet ju aldrig hur det går när man öppnar i en sådan här tid. Men vi känner att vi har branscherfarenheten och vi vill göra maten bättre i Hässelby, säger Ömer.

På fleråriga korvmojen Grillhuset mittemot tycker ägaren Ramez Faraj att det är olyckligt att en ny konkurrent öppnat så nära.

– Vi har redan tappat kunder till dem Jag tycker det är olyckligt att SL hyr ut till just en restaurang när det redan finns restauranger som slåss om samma kunder här. Subway klarade sig inte och jag är allvarligt rädd att fler går omkull. Men det är bara att kämpa på.

"Kolgrillar har saknats"

Men ägarna på Gårdens tycker inte att de konkurrerar eftersom de har en annan meny än Grillhuset. Det var just i Hässelby de letade lokal, eftersom det är hemmaplan.

– Kolgrillar finns varken runt Hässelby, vid Åkermyntan eller i Vällingby. Det finns gatukök här, ja, men detta saknas, säger ägaren och Vällingbybon Steven Stenhav.