Turister åt flugsvamp – skrämde campare

En kvinna som satt i en bil och skrek och bankade på rutorna och en man som gick runt med en hammare. Det var otäcka iakttagelser som fick Huddingepolisen att rycka ut till en campingplats under natten. Det de mötte var turister som ätit flugsvamp.

  • Publicerad 11:11, 26 aug 2019

Under natten fick polisen in larm från uppskrämda campare på en campingplats. En man ska ha gått runt med en hammare, en kvinna ska ha suttit i en bil och skrikigt och bankat på rutorna och en annan ska ha legat halvnaken på marken.

Huddingepolisen ryckte ut och fann en skrämmande situation.

"Det vi fick se i mörkret var som taget ur en skräckfilm, och uppgifterna vi fick på vägen fram stämde bra: en kvinna skrek och härjade med onaturliga rörelser runt i en bil, en annan krälade på marken. Hallucinationer, spyor och förvirring", skriver inspektör Reine Berglund på Huddingepolisens sida på Facebook.

Åt flugsvamp

Orsaken till kaoset visade sig vara giftig svamp. Turisterna hade troligtvis fått i sig flugsvamp och fick därmed köras med ambulans till sjukhus för vård.

Många svampar i vår natur är giftiga. Om man inte är kunnig är det lätt att missta en giftig svamp för en matsvamp. För mer information om giftig svamp klicka här.

För fler tips om vad du ska tänka på när du plockar svamp:

Han guidar till skogens lyxiga skafferi

Flugsvamp visade sig vara boven i dramat. Foto: Mostphotos