SISTA VILAN. En minneslund skulle kunna inrättas i anslutning till Tullinge kyrka, menar Anders Thorén, gruppledare för Tullingepartiet. Foto: Rebecka Uhlin/Claudio Britos

TuP: Anlägg en djurkyrkogård i Tullinge

En minneslund för husdjur borde skapas vid Tullinge kyrka. Det tycker Tullingepartiet som har lagt fram förslaget till kyrkofullmäktige.

  • Publicerad 13:20, 3 jun 2019

En djurkyrkogård kan låta läskigt om man minns Stephen Kings 80-talsskräckis. Men en plats för husdjurs sista vila, rättstavad och utan förmåga att återuppliva de begravda, tror Tullingepartiet kan hjälpa många som förlorat sina husdjur.

– Jag har själv haft en katt som gick bort och det var en väldig saknad. Men att få utrymme att sörja är ett sätt att läka sorgen, menar Anders Thorén, gruppledare för Tullingepartiet.

Partiet har nu lagt fram en motion till kyrkofullmäktige om att en minneslund borde inrättas för husdjur i anslutning till Tullinge kyrka.

– Den ska inte finnas inne på kyrkogården, man måste ha respekt för religionen där. Men det skulle kunna finnas en plats intill, där folk i samband med högtider kan gå och tända ett ljus eller sitta en stund och minnas den man mist.

Idén kom från en Tullingebo som nyligen förlorade sin närmaste vän, en norsk skogskatt.

– Det finns många som honom, som är ensamma och som har haft ett husdjur som bästa vän, säger Anders Thorén.