Unga Brobor som sommarjobbar som konstnärer? Låter det som en omöjlighet? Icke! I Upplands-Bro sker just precis detta som en del av konstfestivalen Wallstreet.

Ungdomarna handleds av yrkesverksamma konstnärer och får sedan olika former av konstnärliga uppdrag runt om i Bro. Fokuset ligger som Mitt i tidigare berättade om på den offentliga konsten.

Tunnlarna får ny kostym

– När konstnärerna och ungdomarna arbetar tillsammans så skapas konst som både är estetiskt tilltalande och lokalt förankrad, säger Malin Rülf, Upplands-Bro kommun

Det gemensamma rummet ska utsmyckas. En del av ungdomarna har därför fått arbeta med att måla gångtunnlar i syfte att göra dessa mer trygga och inbjudande.

Enköpingsvägen och Råby

Tunnlarna som målats finns att uppleva under Parkvägen i Råby samt gångtunneln som går under Enköpingsvägen vid Härnevistigen.

– Flera av oss hade idéer kring olika sagomotiv så vi valde sagor som tema. Nu när vi målar är det flera boende i området som kommer förbi och är glada över det vi skapar, säger Alva, en av sommarjobbarna, i samband med att arbetet pågick.

Sagor och landsbygd

Sagotemat fick klä tunneln i Råby medan tunneln under Enköpingsvägen tecknar bilder av mötet mellan småstad och landsbygd. Det sistnämnda är något som karaktäriserar Bro, menar de deltagande ungdomarna.