Tunga AIK – obesegrade i Allsvenskan i ett år

I kväll kan alla svartgula fans fira ett år utan förlust i Allsvenskan. Den 10 augusti 2017 förlorade AIK med 1–2 borta mot IFK Göteborg. Därefter har man spelat 29 seriematcher – utan att förlora en enda.

  • Publicerad 15:25, 10 aug 2018

AIK är inte omöjliga att besegra. Det visade Djurgården i Svenska Cupen i våras och även danska Nordsjälland två gånger om i Europa League-kvalet helt nyligen. Men i Allsvenskan har AIK visat upp en svårslagen stabilitet och är alltså obesegrade i ett helt år på dagen i dag.

Föll i Göteborg för ett år sedan

Senaste förlusten kom borta mot IFK Göteborg den 10 augusti i fjol sedan AIK tappat 1–0 i paus till 1–2. Det var dock nära att AIK undvek förlust även då – Henok Goitom sköt in 2–2 i den 95:e minuten, men målet dömdes bort  då hemmalaget fick frispark med hänvisning till ”farligt spel”.

Elfsborg hemma på söndag

Efter den matchen har AIK vunnit 18 seriematcher, spelat 11 oavgjorda, och inte förlorat en enda. Man har dessutom goda möjligheter att förlänga sviten till 30 matcher – motsvarande en hel allsvensk säsong – då nästa match ser överkomlig ut på pappret. AIK tar emot formsvaga bottenlaget Elfsborgs IF hemma på Friends Arena på söndag.