High-five. Succé för Storvretenbon i söndags när han kom in i andra halvlek vid ställningen 1-0 för Djurgården. Foto: Djurgårdens Fotboll

Tumba-talangen gjorde sitt första mål för Djurgården

I december fick han A-lagskontrakt. 19-årige Storvretenbon Mattias Mitku tackade genom att slå till direkt i Djurgårdens första träningsmatch i år.

  • Publicerad 17:47, 2 feb 2021

För motståndet på Grimsta IP stod Akropolis. Mattias Mitku kom in i andra halvlek vid ställningen 1-0 och satte 4-0 innan han sedan passade fram Hampus Finndell till 5-0.

En ”smart öppnandeframspelning från Mitku” skriver Djurgårdens IF på sin hemsida som dessförinnan berömt Storvretenbon för ytterligare en fin framspelning som sånär resulterat i mål från Magnus Eriksson.

Siktar högt

Mattias Mitkus mål blev hans första som A-lagsspelare i Djurgårdens IF. 19-åringen som har IFK Tumba som moderklubb hoppas på framtiden.

– Det blir ett intressant år. Jag hoppas slå igenom, få spela mycket och bidra med både mål och assist. Jag hoppas även slå igenom i Europa. Det är ett högt mål, men jag har tålamod. Och man vet aldrig hur saker utvecklas, sade Mattias Mitku i en intervju med Mitt i nyligen.

I en intervju med Aftonbladet sade medspelaren Haris Radetinac att han tror Mitku är den unga spelare i laget som kan få sitt genombrott i år.

– Det är ju många nya, unga och bra spelare. Men jag vill nog säga Mattias Mitku. Han fick sin debut förra året och kan nog slå igenom i år. Det är förstås konkurrens på hans position men det är en riktigt jobbig kille att möta. Mitku har boll i fötterna, är svårt att få tag på och har en fin vänsterfot. Det han behöver är att jobba med sin styrka. Få lite extra kilon, han väger lite för lite.

Sportchefen: "Bestämmer själv"

I intervju med Mitt i menar även sportchefen Bosse Andersson att Mitku har stor potential.

– Det är bara Mattias själv som bestämmer hur bra han kan bli i framtiden, säger Bosse Andersson

16-åring från Alby värvad av Juventus efter landslagssuccén

Mattias Mitku på Grimsta IP i första träningsmatchen för året. Foto: Djurgårdens Fotboll

Sportchefen: "Bestämmer själv"

I intervju med Mitt i menar även sportchefen Bosse Andersson att Mitku har stor potential.

– Det är bara Mattias själv som bestämmer hur bra han kan bli i framtiden, säger Bosse Andersson