Tullgårdsskolan har fått 50 000 kronor i pris av staden. Foto: Ulrika Lind

Tullgårdsskolan får pris av staden

50 000 kronor kammar Tullgårdsskolan på Södermalm hem – efter att skolan vunnit stadens pris för det bästa trygghetsarbetet.

  • Publicerad 15:55, 25 okt 2016

Tullgårdsskolan på Södermalm får Stockholms stads trygghetspris i år för ”sitt nyskapande och systematiska trygghetsarbete”. Prissumman är på 50 000 kronor och socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) delade ut priset till skolan på Stockholms Trygghetskonferens.

– Tullgårdsskolan har en mycket engagerad och kunnig personal som testar nya sätt för att öka tryggheten för eleverna. Skolan uppfyller verkligen de kriterier som en mottagare av stadens trygghetspris ska göra. Skolan har också precis blivit hbtq-certifierad vilket jag tycker är mycket positivt, sa Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd, vid prisutdelningen.

Anna Magnusson, tidigare rektor på Tullgårdsskolan, var glad för utmärkelsen.

– Wow vad roligt att få detta pris! Varje barn har rätt att varje dag känna sig trygg i skolan. En förutsättning för lärandet, säger hon i ett pressmeddelande.

– Vi har gjort skillnad för barn och unga i skolan och att det uppmärksammas med Trygghetspriset känns stort och viktigt för alla som under en tid har jobbat med att utveckla och driva dessa frågor. Nu fortsätter vi att ytterligare jobba vidare med dessa frågor, fortsätter Anna Magnusson.

Priset delas ut av staden och pristagaren utses av en jury som leds av socialborgarrådet i Stockholms stad.

Gärdesskolan på Östermalm fick under prisceremonin ett hedersomnämnande, på grund av att skolan har en barn- och elevombudsman som på heltid arbetar med trygghetsfrågor.

I fjol var det parkleken Brödkaveln i Bagarmossen som vann stadens trygghetspris.