Kunderna är fler än när det var som sämst, men fortfarande färre än normalt, berättar Omid Rezai på Edsbergssalongen. Foto: Läsarbild Privat

Tufft för företagarna: Inget sommarledigt för Omid i Edsberg

Frisören Omid Rezai på Edsbergssalongen var en av de första företagarna som Lokaltidningen Mitt i pratade med när coronapandemin slog till i Stockholm. Läget var katastrofalt då, och det är fortfarande tufft berättar han.

  • Publicerad 06:03, 27 aug 2020

– Vi är inte i konkursläge just nu, men vi var tvungna att jobba hela sommaren för att ta igen att vi förlorat så mycket inkomster, säger Omid.

När Lokaltidningen Mitt i gjorde en rundringning till tolv olika företag i Sollentuna i mitten av mars visade det sig att samtliga redan då märkt av en markant minskning av kunder eller gäster.

Stort kundtapp

Edsbergssalongen var en av företagen och Omid Rezai förklarade då att salongen hade 50 procent färre kunder jämfört med veckan innan.

– När ni skrev om oss blev det lite bättre och vi annonserade också på nätet, men vissa veckor har vi ändå tappat 70–80 procent av kunderna jämfört med normalt, säger han.

Hembesök hos äldre

Nu är läget något bättre, men det är ändå ”inte alls som förut” tycker Omid. Han bedömer att man har cirka 30 procent färre kunder än under vanliga omständigheter.

– För att få det att fungera gör jag mycket hembesök hos äldre, med skydd och visir. Det gör jag efter arbetstid, salongen vill jag ha öppen, så det blir långa arbetspass.

Har gjort om företaget

Precis innan coronapandemin var Omid precis på väg att anställa, men nu är det en avlägsen tanke.

Under sommaren har Omid gjort om företaget från enskild firma till aktiebolag för att inte drabbas personligen om det trots allt skulle sluta med konkurs.

Har ni fått något stöd eller hjälp?

– Nja, vi fick uppskov med hyran i två månader, men de ska ändå betalas och nu vill Sollentunahem ha sin hyra. Det hade varit bättre med en rabatt på hyran. Och så togs arbetsgivaravgiften bort ett ta, men nu är den tillbaka igen.

Vad tänker du om framtiden?

– Bra fråga. Det ser inte ljust ut, men jag hoppas att vi ska klara det.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30