Nytorpsbadet. Efter renoveringen kommer bassängen vara uppvärmd. Foto: Sigrid Malmgren

Tuffare restriktioner på Nytorpsbadet i sommar

Var beredd på långa köer när populära Nytorpsbadet öppnar för säsongen. Men framtida säsonger ser ljusare ut. I samband med renoveringen får bassängen ett efterlängtat värmesystem som förlänger säsongen rejält.

  • Publicerad 09:05, 26 maj 2021

Den som är sugen på ett dopp får ge sig till tåls. Den 12 juni är datumet som gäller för årets premiär på Nytorpsbadet. Eftersom det saknas uppvärmningssystem finns det ingen möjlighet att öppna tidigare, förklarar Niklas Pettersson, avdelningschef på idrottsförvaltningen.

– Kvällar och nätter är det fortfarande under tio grader och det räcker inte för att få upp temperaturen. Men när badet renoveras kommer man också installera värmesystem, säger han.

Omfattande renovering

Mitt i söderort har tidigare berättat att badet, som byggdes redan 1961, ska genomgå en omfattande renovering som bland annat ska resultera i nya omklädningsrum och toaletter. En uppvärmd bassäng kommer också innebära att säsongen kan förlängas avsevärt.

Det kommer dock dröja innan arbetet är klart.

– Renoveringen kommer inte påverka den här sommaren men möjligen kommande säsonger, beroende på hur lång processen blir när vi väl har en spikad tidsplan. Det handlar om en omfattande renovering, säger han.

En ut och en in

Något som däremot påverkar årets säsong är pandemin. Till skillnad från förra sommaren kommer badet i år ha begränsningar i antal besökare som får vistas på området samtidigt.

– När området är fullt är det en ut och en in som gäller. Tidigare har man även kunnat bada kvällar och helger men i är är det bara öppet klockan 10-19 sju dagar i veckan, säger han och uppmanar besökare som riskerar att mötas av köer att ha ett alternativ.

– Det är bra att ha en plan b. Särskilt om man har med sig barn, säger han. 

Stadens bassänger

Stadens fem uppvärmda utomhusbassänger har nu öppet: Eriksdalsbadets utomhusbassäng, Järvabadet, Kampementsbadet, Nälstabadet och Vanadisbadet. 

Den 5 juni öppnar Stora Sköndals handikappbad. Bassängen är endast avsedd för personer med funktionsnedsättning. Förbokning krävs.

Den 12 juni öppnar de tre övriga utomhusbassänger som inte är uppvärmda: Hägerstensbadet, Nytorpsbadet och Älvsjöbadet.

Källa: Stockholms stad

Visa merVisa mindre