Hur känns det här?

– Det känns jäkligt kul. Jag har alltid velat veta hur bra jag egentligen är på att laga mat och mäta mig mot andra som gillar laga mat lika mycket. Så det känns sjukt kul att vara bland de 13 bästa.

Det var ett känslomässigt tillfälle när du fick reda på att du gick vidare...

– Ja. Då hade vi kämpat i några dagar och det var extremt tufft. Tuffare än något jag upplevt förut. Det var nervöst, ångestfyllt och oro att åka ut, men jag hade glöden. Det blev mycket känslor på en och samma gång.

Programmet är redan inspelat. Hur förberedde du dig till finalen?

– Mycket mentalt. Jag visste att jag kan filea, jag kan stycka. Så för mig var det att komma tillbaka efter käftsmällen från den sista uttagningen.

Hur blev du intresserad av matlagning?

– Det har alltid funnits där. Det började 2015 när jag tappade aptiten efter en operation. Då tittade jag på massor av matlagningsprogram för att få tillbaka suget. Då blev det att jag testade massa maträtter och utmanade mig själv.

Har du någon maträtt du kan rekommendera?

– Min auditionrätt lammracks med pommes soufflées, med smörstekta rödbetor och getostkräm. Till det kan man ha mynta, som funkar jättebra med lammet, och en sötsyrlig balsamvinäger som binder ihop allt.