Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar har slipat på formen inför säsongsstarten, och nu är Elitserien igång.

Förra säsongen kom Sollentunas damer femma i grundserien. I slutspelet tog det dock slut innan semifinal.

I elitseriepremiären i lördags inledde damerna borta mot Linköping, och föll med 1–3.

För herrlaget blev förra säsongens grundserie ett enda långt segertåg, och man vann serien på 57 poäng av maximala 60. Det blev emellertid respass i semifinalen mot Hylte-Halmstad. SVK laddade om till bronsmatchen och besegrade Örkelljunga md 2–0, vilket innebar att man bärgade klubbens första SM-medalj på 10 år.

Hemmapremiär på lördag

Tränaren Oskar Murinen lämnade efter säsongen och har ersatts av Saulius Matikonis som har hämtats från Litauen där han senaste säsongen tränade och vann guld, både ligan och cupen, med klubben Amber Volley.

– Han har en lång meritlista och har coachat i Litauen de senaste tio åren – med stor framgång. Vi tror att Saulius kommer att bidra starkt till vårt lag och vi ser fram emot den nya säsongen väldigt mycket, säger sportchef Ulla Grundstedt till klubbens hemsida.

I premiären borta mot Falkenberg VBK i söndags blev det förlust med 1–3.

Lagom till hemmapremiärerna den 2 oktober – herrarna mot Lund klockan 14.30 och damerna mot Gislaved klockan 17 – har publikrestriktionerna tagits bort så det är bara att fylla Arena Satelliten.