Snart i Arena Satelliten. Kommande helg är det hemmapremiär, för både Sollentuna VK:s herrar och damer. Foto: Robert Boman

Tuff premiär för Sollentuna VK:s herrar och damer

En ny elitseriesäsong är igång för Sollentuna VK. Både herr- och damlaget var i farten under premiärhelgen, men både inledde med förlust.

  • Publicerad 11:53, 27 sep 2021

Tomas Stark

070-6025483
tomas.stark@mitti.se

Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar har slipat på formen inför säsongsstarten, och nu är Elitserien igång.

Förra säsongen kom Sollentunas damer femma i grundserien. I slutspelet tog det dock slut innan semifinal.

I elitseriepremiären i lördags inledde damerna borta mot Linköping, och föll med 1–3.

För herrlaget blev förra säsongens grundserie ett enda långt segertåg, och man vann serien på 57 poäng av maximala 60. Det blev emellertid respass i semifinalen mot Hylte-Halmstad. SVK laddade om till bronsmatchen och besegrade Örkelljunga md 2–0, vilket innebar att man bärgade klubbens första SM-medalj på 10 år.

Hemmapremiär på lördag

Tränaren Oskar Murinen lämnade efter säsongen och har ersatts av Saulius Matikonis som har hämtats från Litauen där han senaste säsongen tränade och vann guld, både ligan och cupen, med klubben Amber Volley.

– Han har en lång meritlista och har coachat i Litauen de senaste tio åren – med stor framgång. Vi tror att Saulius kommer att bidra starkt till vårt lag och vi ser fram emot den nya säsongen väldigt mycket, säger sportchef Ulla Grundstedt till klubbens hemsida.

I premiären borta mot Falkenberg VBK i söndags blev det förlust med 1–3.

Lagom till hemmapremiärerna den 2 oktober – herrarna mot Lund klockan 14.30 och damerna mot Gislaved klockan 17 – har publikrestriktionerna tagits bort så det är bara att fylla Arena Satelliten.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20