Mannen barrikaderade sig i lägenheten, men greps efter 26 timmars polisinsats med förhandlare på plats. Foto: Mostphotos

Trygghetsinsats i Ör efter helgens vapendrama

Efter en stor polisinsats i Ör kunde en man, misstänkt för vapenbrott, gripas och frihetsberövas. Nu genomförs en trygghetsinsats i området där polisen, staden och svenska kyrkan medverkar.

  • Publicerad 16:22, 18 nov 2019

Dramat i bostadsområdet Ör i Sundbyberg började vid 01-tiden natten till söndagen och pågick sedan i över ett dygn. 

Boende inom det avspärrade området eskorterades in till sina hem med hjälp av polis och grannarna fick inte lämna sina hem under den stora polisinsatsen.

Enligt de första uppgifterna skulle flera skott ha avlossats i en lägenhet i ett flerbostadshus i området. Men under måndagen låter det annorlunda från polisen när det gäller skotten.

– Inget tyder på att skott avlossats i lägenheten just nu, men en teknisk undersökning pågår för att ta reda på mer, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Vad säger du om uppgifterna att skott ska ha avlossats mot ytterdörren med poliser på andra sidan?

– Det går inte att bekräfta, vi har inte uttryckt oss på det sättet, men man har hört ljud av skott i lägenheten.

Misstänks för vapenbrott

Mannen misstänks för vapenbrott och är frihetsberövad. Men Ola Österling vill inte gå in på vilket typ av vapen det handlar om.

Han vill inte heller kommentera huruvida förhör hållits med den misstänkta mannen eller inte.

Trygghetsinsats genomförs

Under måndagen genomförs en trygghetsinsats i Ör.

Det kommer vara extra poliser ute och en lokal öppnas för de som vill ha kontakt. Polisen kommer att finnas på plats för att svara på frågor om det inträffade.

Sundbybergs stad, Svenska kyrkan och Polisen kommer dessutom att finnas på plats på Logdansplan 1, lokal Paviljongen, mellan klockan 16.00 och 19.00 på måndagen. Alla som önskar hälsas välkomna dit.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36