TRYGGHETSCENTER. Messingen får ett trygghetscenter som ska vara öppet även efter kontorstid. Foto: Charlotte Årling/arkiv

Trygghetscenter öppnas i Messingen

Ett trygghetscenter i Messingen där Väsbyborna får träffa kommunen, polis och ordningsvakter – även efter kontorstid. Det är kommunens senaste satsning på trygghetsarbetet i Upplands Väsby.

  • Publicerad 12:00, 2 jun 2021

Jag ser fram emot att komplettera Messingens kulturutbud med fokus på trygghet.

Emma Rauf-Otworowski, brottsförebyggande strateg i Upplands Väsby. Foto: Rosie Alm

Kommunen samlar nu sitt säkerhetsarbete på en central plats där allmänheten rör sig. Efter ett beslut i kommunstyrelsen inrättas ett trygghetscenter i Messingen

– Vi vill på bästa möjliga sätt möta medborgarna i frågor som rör trygghet. Vårt trygghetscenter står öppet för allmänheten och blir också navet i vår samverkan med andra, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Allmänheten ska kunna lämna synpunkter och få information om till exempel nattvandring, säkerhet och brottsförebyggande arbete.

Trygghetsfrågor

Det kommer att finnas kontorsytor för samverkan mellan kommun, polis, ordningsvakter och andra som arbetar med trygghetsfrågor.

– Trygghetscentret blir den fysiska platsen där vi alla kan mötas. Jag ser fram emot att komplettera Messingens kulturutbud med fokus på trygghet, säger kommunens brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Trygghetscentret ska ha öppet även utanför kontorstid. På så vis vill man öka närvaron av ordningsvakter och polis i den centrala delen av kommunen.