Även om han är ny på tjänsten är området inte nytt för Ola Åkesson som tidigare har bott i stadsdelen och trivs här.

Han är heller inte obekant med rollen som kommunpolis. Han har tidigare verkat som just det i Tyresö i 2,5 år. 

Att bli polis var en barndomsdröm. 

– Det är varierande arbete. Jag får träffa många människor och framförallt hjälpa dem i olika situationer, säger han om karriärvalet. 

Nu håller han och kollegorna på att jobba fram vad de ska fokusera på kommande år. 

– Det är inte fastställt än, men det som ligger mig varmt om hjärtat är att jobba med ungdomsbrottslighet, utsatta brottsoffer, våld i nära relation och narkotika. Sedan har vi även den problematik som finns på krogarna. 

Under en period har han arbetat med brottsförebyggande och med trygghetsfrågor vid Tyresö kommun. Även den typen av arbete ska vara i fokus för honom på Kungsholmen.

https://www.mitti.se/nyheter/nytt-projekt-ska-oka-trygghetskanslan-i-stadshagen-och-fridhemsplan/repuln!R7GCVhkt19dyjvX4zQW15g/

Ganska trygga

Framför allt kring Stadshagen och Fridhemsplan som en del i det nya samverkansarbetet, men även Kronobergsparken och Hornsbergs strand vissa tider på året. 

– De flesta som bor på Kungsholmen är ganska trygga, det kan vi se på vår senaste trygghetsundersökning även om vissa platser upplevs som otrygga. 

– Vid Fridhemsplan finns en utbredd narkotikaproblematik. Det ska vi jobba med på olika sätt – rapportera narkotikabrott, plocka bort dem som är för påverkade och så vidare. Jag hoppas att fler känner sig trygga av att vi är där, och i större utsträckning syns i området.