Tro det eller ej, men det fortsätter att hända andra grejer. Här kommer coronafri läsning. Foto: Strategisk Arkitektur & Försvarsmakten & Anna Z Ek & Åsa Sommarström

Trött på viruset? Här är fem coronafria nyheter från veckan

Känner du coronapaniken sprida sig och behöver komma på andra tankar? Här har du inte mindre än fem coronafria nyheter från Järfälla.

  • Publicerad 07:13, 22 mar 2020

Gamla Stäketbron har snart gjort sitt

När Stäketbron invigdes 1926 var den toppmodern. Den öppningsbara bron, mellan Upplands-Bro och Järfälla, var i många år den enda över Stäksundet, och tillräcklig för sin tids trafik.

Nu är den i stället en besvärlig patient. Trafikverket har lappat och lagat i många år, men den slitna betong- och stålkonstruktionen är bortom räddning.

Gamla broar måste lagas eller bytas – annars stannar länet

Försvarsmakten nobbar Barkarby

Försvarsmaktens högkvarter blir kvar på Gärdet i Stockholm. Fördelarna med en placering i Barkarby anses inte tillräckligt stora för att motivera en flytt.

Försvarsmakten nobbar Barkarby – blir kvar på Gärdet

Era förslag om matsvinn togs emot av ansvarig politiker

Järfälla kommun vill satsa på att minska matsvinnet. Mitt i hade bett om era förslag på lösningar och lämnade över dem till Aphram Melki (C) som är ansvarig för kommunens satsning.

Han tyckte att förslagen var bra och sa att han skulle peka på några särskilda när han lämnar dem vidare till tjänstemännen.

Här tas era förslag om matsvinn emot av ansvarig politiker

Gokart i Järfälla

I lördags tjuvöppnade Järfälla hyrkart tävlingsbanan för alla som var sugna på gokart. Nästa helg öppnar verksamheten på riktigt.

I helgen kan du åka gokart på Järfällas tävlingsbana

Klimatsmarta AI-hus på Söderhöjden

På Söderhöjden planeras 300 nya lägenheter. Men det är inte vilka lägenheter som helst. De ska vara självförsörjande på el och själva kunna avgöra vilket energislag som ger lägst klimatavtryck för stunden med hjälp av Artificiell intelligens, AI.

Klimatsmarta AI-hus ska byggas på Söderhöjden