Foto: Mostphotos

Trots corona – mycket på gång i Håbo

Gatu- och parkavdelningen i Håbo är på gång med flera nya projekt. Ett som står klart när du läser den här tidningen.

  • Publicerad 12:12, 11 maj 2020

Det är en gammal fotbollsplan som håller på och växer igen.

Mycket står still just nu som en följd av den pandemi som rasar världen över, men långt ifrån allt stannar av. En snabb koll hos gatu- och parkavdelningen i Håbo visar att mycket är på gång. Vi berättar på annan plats i tidningen om den hundrastgård som precis invigts, men när du läser den här tidningen har en annan invigning skett.

– Det finns en bouleanläggning idag vid Björkvallen som nyttjas idag av pensionärsföreningarna. Men där ska man ska börja bygga ett nytt bostadsområde och den måste flyttas. Då har vi tillsammans med föreningarna hittat en ny plats för boulebanan, mellan Snäppvägen och Gipsvägen, säger Jan Lundberg, driftchef.

– Det är en gammal fotbollsplan som håller på och växer igen. Där hade vi underlaget färdigt. Vi har skalat av den ytan och fyllt på med nytt grus och håller på och stängslar in den. Den är klar under den här veckan, fortsätter han.

– Ett annat spännande projekt vi har framför oss är att vi ska rusta lekplatsen som ligger vid Toras väg och göra den till en områdeslekplats.

Det innebär kortfattat att den ska kunna fånga in barn och boende inom 500 meters radie.

– I dag är det en gammal förfallen närlekplats som vi nu bygger om. Den ska stå klar den 1 oktober.

Man arbetar dessutom med så kallade trafiksäkerhetshöjande åtgärder.

– Varje år får vi tilldelat pengar för det. Då bygger vi oftast om övergångsställen och gör dessa säkrare. I år ska vi bland annat bygga om övergångsstället vid Solslätten och ett på Åkerbyvägen och ett på Dalvägen.

Boule

Boule eller pétanque som är en variant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad "lille". Det moderna spelet har sitt ursprung i Frankrike. Ordet boule är egentligen det franska ordet för klot.

Källa: Wikipedia

Män sköt mot barnfamilj i Bro

Två män i 25-årsåldern har anhållits efter skottlossning mot en bil i Upplands-Bro, måndag den 2 augusti.tisdag 3/8 9:08

Inbrottstjuvar upptäckta vid rutiningripande

Två män siter anhållna, misstänkta för stölder. I deras bil fanns stulna bankkort och verktyg typiska för inbrott. det blev resultatet av ett vanligt rutiningripande på Stockholmsvägen.måndag 2/8 14:18