Trollkarl släpper magisk bok

Skogåsbon Daniel Karlsson, känd programledare och trollkarl, vill i en ny bok hjälpa fler att trolla. – Jag tyckte att det var lite tunt med bra trolleriböcker, säger Daniel Karlsson.

  • Publicerad 18:01, 28 feb 2018

Trollkarlen Daniel Karlsson har i flera år fått frågan varför han inte skriver en bok om trolleri och magi. Men viljan har inte funnits där. Istället har han skrivit flera barnböcker och varit programledare på Barnkanalen.

– Jag har inte haft någon lust att skriva en trolleribok helt enkelt. Glöden har inte funnits där. Men efter bokmässan i höstas pratade jag med Anders Nyman på Whip media. Efter det påbörjades arbetet med den här boken, säger Daniel Karlsson.

För få bra trolleriböcker

Boken är indelad i fem sektioner. Trolleri med spelkort, gummiband, pengar och med lite allt möjligt. Sedan finns fyra ”ska vi slå vad”. Boken riktar sig till de magiker som har lust att börja trolla och är i början av sina karriärer.

– Det finns alldeles för många trolleriböcker och trollerilådor som inte håller någon kvalitet. Med min bok vill jag enbart leverera trick som verkligen fungerar och som verkligen blåser skjortan av alla.

Boken är till för att lära ut grunderna inom trolleri och magi. Den ska skapa en förståelse för hur det går till när man trollar och vad man bör tänka på för att bli en duktig trollkarl.

– Det funkar inte att titta på Youtube för att lära sig trolla. Det är lite som att lära sig spela gitarrsolon innan man kan ta sitt första ackord. Ska man bli duktig måste man lära sig hantverket från grunden, säger författaren.

Underhållningen är minst lika viktig

Det är inte bara magi och trolleritrick i boken. Man får även lära sig att underhålla en publik.

– För mig som trollkarl är det väldigt viktigt att underhålla. Det ska vara roligt att titta på mig. Att bara genomföra tricket är inte tillräckligt tycker jag, det måste finnas något mer, humor eller vad som helst egentligen, säger Daniel Karlsson

Vilket är ditt favorittrick?

– Det är inget trick. Utan det är känslan när jag står på scen. Publiken uppskattar hela mitt framträdande, inte bara magin. De tycker att jag är rolig och uppskattar min personlighet som jag har på scen, säger trollkarlen.