Trestegsraketen har landat – i Fittja

Fittja IF är rena raketen i Stockholmsfotbollen. Sedan herrlaget bildades 2016 har laget gått från division 7 till fyran.

  • Publicerad 14:00, 9 okt 2018

Inför säsongen 2016 bestämde sig ett par barndomsvänner att Fittja IF även behövde ett herrlag i fotboll. Sagt och gjort.

– Vi började i division 7 och nu är vi klara för fyran. Vi har alltså gått upp en division varje säsong, säger Sinan Baysal som är en av lagets grundare och även tränare plus att han är ordförande i Fittja IF.

Rena raketfarten uppåt alltså med ett steg varje år.

Ska fylla lucka i fyran

Division 5 södra avslutades i helgen och Fittja slutade på andra plats efter Segeltorp. Det andraplacerade laget kan avancera beroende på hur det går för Stockholmslag i högre divisioner. Det kan då bli luckor att fylla i serierna.

– Det är en matematisk kalkyl. Och jag har räknat ut att det är i praktiken klart att vi går upp.

Vad ligger bakom lagets framgångar?

– Vi har jättemycket talang i truppen. Samtidigt har vi fokuserat mycket på lagspelet och har mycket taktiksnack på träningarna. Men vi saknar lite rutin. Spelarnas snittålder är bara 22 år,  och vi kan vara lite ojämna och blanda höga och låga prestationer.

Folkets lag i Fittja

Sedan 2015 har klubben Fittja IF vuxit från två till tio lag.

– Vi är folket klubb i Fittja och är synkade med området, säger Sinan Baysal. När herrlaget spelar är det ofta fullsatt och matcherna är en happening för hela familjen.