Hallå där Abbyan Ali, hur går det med historierna om pojken Kugi?

– I dagsläget har jag två titlar som jag ska publicera i serien. Den ena, Kugi älskar att läsa, kommer i år och där håller jag på med illustrationerna. Det kanske blir fler – vi får se.

Varför valde du att ta klivet över till musiken?

– Jag har alltid haft sång och musik som vana och intresse. Jag sjöng i kör som liten och lärde mig sångteknik i skolan. Så jag har alltid tänkt att jag skulle komponera eller designa musik i min egen stil någon gång. Att ta steget från skrivandet till sången var inte så svårt för mig – det går liksom hand i hand.

Hur skulle du beskriva din musik?

– Jag skulle säga att min stil är pop och afropop. Men precis som mina böcker är även min musik flerspråkig och det handlar om min egen uppskattning till min kulturella mångfald. Jag känner mig också som en världsmedborgare, så därför skulle jag kalla min stil för världsmusik.

Genom Kugi har du haft stort fokus på jämställdhet mellan pojkar och flickor. Är det något som man hör i din musik också?

– I min musik är det mer fokus på individualitet. Precis som yttrandefrihet, så är det mitt sätt att yttra mig på det sättet jag vill och behöver, på samma sätt som min poesi och mina böcker.