Tresors nästa projekt: att följa 100 barn i Kongo tills de blir vuxna

Hallå där Tresor Singbo... Lilla Essingebon som driver en hjälporganisation till stöd för ungdomar i Kongo.

  • Publicerad 11:42, 28 aug 2015

I våras skrev Vårt Kungsholmen om Tresor Singbo och hans hjälporganisation Hope som skulle starta en ungdomsmottagning i Kongo. Efter artikeln har många hört av sig och skänkt material och kläder.

Vad har ni gjort sedan sist?

– Vi har öppnat en ungdomsmottagning, vårdcentral, startat en frisörsalong och en syateljé. Vi har även delat ut fotbollsutrustning till vårt tjejlag, killag och juniorlag. Vi har även inspekterat vår yrkesskola och verksamheten där samt brunnarna som vi byggde i julas. Svenska Ambassaden i Kinshasa har också bjudit in oss och vi ska dit igen i december. Jag hoppas de vill hjälpa oss - de vill hjälpa till med säkerheten i alla fall. Igår var jag på Raoul Wallenbergs prisutdelning och träffade statsminister Stefan Löfven.

Hur var det att vara där och träffa statsministern?

– Det var häftigt. Vi minglade och pratade med många människor under hela kvällen. Jag presenterade mig och berättade om vem jag var och vad jag gör. I slutet tog vi en bild! Jag blev uppmuntrat att fortsätta göra skillnad, våga att säga ifrån och stå för rättvisa. Mycket trevligt person måste jag säga! 

Hur kommer ni fortsätta att arbeta med organisationen?

– I december ska vi starta en förskola och ett dagis. Vi kommer följa 100 barn tills de blir 18 år gamla. Vi vill att de ska få en bra grund och vi kommer ansvara för dem. Vi kommer se hur de utvecklas ju äldre de blir och de kommer få börja både grundskolan och gymnasiet.