Vinner Hammarby mot Kristianstad ligger laget på en fjärdeplats i tabellen inför hösten. Foto: Läsarbild Most photos

Tredje raka segern för Bajen

Det är en omgång kvar av Damallsvenskan innan sommaruppehållet. Hammarby IF:s damer tog tredje raka segern i lördags när man vann mot FC Rosengård med 2–1, efter mål av Julia Zigiotti och Frida Sjöberg.

  • Publicerad 10:09, 3 jul 2018

Hammarby IF:s damer hade en turbulent vår med svaga resultat och en tränare som lämnade mitt under vårsäsongen. Ny tränare sedan en dryg månad tillbaks är Isak Dahlin, före detta spelare i Hammarby IF.

I lördags mötte Hammarby topplaget FC Rosengård med landslagets lagkapten, Caroline Seger i spetsen.

– Vi fick försvara oss en hel del. Men vi gör det riktigt bra och arbetar som ett lag defensivt. Rosengård hade mest boll men de skapade inte så många lägen själva. Utan lägena kom när vi gjorde en del knasiga saker, men vår målvakt räddade oss, säger Isak Dahlin.

På lördag är det dags för vårens sista match innan det blir lite sommarledigt för spelarna. Hammarby ska åka ner Skåne för att spela mot Kristianstad DFF, som ligger en poäng före Hammarby i tabellen.

– Det kommer att bli en tuff match, men vi ska fortsätta att jobba hårt i veckan. VI har spelat bra nu och vill avsluta bra så klart, säger Isak Dahlin.