– Det ska bli riktigt roligt att få göra en hel SM-vecka med alla discipliner på ett och samma ställe och under en gemensam tidsperiod, säger Sollentuna SLK:s huvudtränare och sportchef Thomas Ericson, som är tävlingsledare under veckan, till Svenska skidförbundet.

Övriga funktionärer är tränare och föräldrar till SSLK-åkare.

– Det är ett stort förtroende vår klubb har fått från Slalomsverige – ett kvitto på vår förmåga att arrangera så här pass stora tävlingar, säger Thomas Ericson.

Tävlingarna kommer att avgöras i Nationalarenan i Åre och massor av åkare vill vara med och köra SM.

– Extra roligt är att det är stort intresse även för fartgrenarna, till super-G är det kö för att få vara med och tävla, säger Thomas Ericson som var tränare för det finska fartlandslaget innan han kom till Sollentuna SLK.

Rask på plats

För att få till fartgrenarna krävs att vädret är på arrangörernas sida. Så var det inte 2019 då Sollentuna SLK skulle arrangera SM i Åre, men vädret ställde till det. Nytt försök 2020, men då var det corona som satte stopp. Nu är det tredje gången gillt.

Sollentuna SLK:s landslagsåkare Sara Rask, som vann JVM i storslalom förra säsongen och har kört världscup under denna och förra säsongen, kommer till start.

Däremot missar klubbens två andra landslagstjejer mästerskapet. Liv Ceder gjorde nyligen världscupsdebut i Åre, men har skadat sig efter det. Även Emma Sahlin, som vann ungdoms-OS i slaloms fjol, är skadad och tvinga stå över SM.