Tredje etaget på Friends öppnas i superderbyt

Över 25 000 biljetter är redan sålda till matchen mellan AIK och Hammarby på Friends Arena den 23 september. Derby och viktig toppmatch i ett gör att AIK hoppas på rekordpublik, och klockan 9 i dag måndag öppnar man upp det tredje etaget till allmän försäljning.

  • Publicerad 08:58, 13 aug 2018

43 713 åskådare såg matchen mellan AIK och IFK Göteborg den 26 oktober 2015. Det är en rekordsiffra som AIK nu siktar på att överträffa i det upphaussade derbyt mot Hammarby.

25 000 biljetter är redan sålda till derbyt mellan AIK och Hammarby om en dryg månad. Foto: Mostphotos

I går var dock bara 13 537 på plats på Friends Arena när AIK besegrade Elfsborg med 1–0 efter att Henok Goitom avgjort i den 58:e minuten med sitt 50:e allsvenska mål för AIK.

AIK har fem raka segrar

Det var femte raka segern för AIK, som dessutom är obesegrade i allsvenskan i drygt ett år och i 30 raka matcher.
Efter 17 omgångar har AIK 39 poäng – fler än någon gång tidigare sedan Allsvenskan bytte till vår/höst 1959.
Trots den suveräna starten har AIK inte lyckats skaka av sig Hammarby som har överraskat de flesta med både sitt spel och sin poängskörd.

Bajen kan nå samma poäng

Bajen har 36 poäng på 16 matcher och går alltså vid seger i kvällens tuffa bortamatch mot IFK Norrköping upp på samma poäng som AIK.

Hammarbyfansens tifo inför vårderbyt mot AIK, som spelades på Tele2 Arena i maj. Foto: Mostphotos

Hur som helst ser matchen den 23 september ut att handla inte bara om derbyprestige utan även om viktiga poäng i guldstriden.