Distriktsstyrelsen har lyft frågan om ett nomineringsstopp till höstens kommunalvalslista. Foto: Maria Lilja

Tre ytterligare MP-medlemmar kan uteslutas

Miljöpartiets distriksstyrelse har lyft frågan om att utesluta tre medlemmar ur lokalavdelningen, och att införa ett nomineringsstopp för valbara personer till höstens valsedlar, till Partistyrelsen. Imorgon var det dessutom tänkt att en ny gruppledare skulle väljas, men i och med den röriga situationen just nu så skjuter man på det valet.

  • Publicerad 17:53, 16 jan 2018

Imorgon, onsdag, var det tänkt att Miljöpartiets lokalavdelning skulle ha valt en ny gruppledare. Det beslutet skjuts nu fram till årsmötet i mitten på februari.

Enligt Elin Olsson, ordförande i Miljöpartiets distriktsstyrelse, beror det på att det just nu är svårt att veta vem som är valbar och inte i och med att de lyft tre uteslutningsärenden till Partistyrelsen.

– Det sätter lokalavdelningens valberedning i en svårt sits när det inte går att avgöra vem som är valbar, säger hon.

”En utrensningskampanj”

Elin Olsson vill inte närmare kommentera varför man vill utesluta tre personer, men menar att det har att göra med den senaste tidens turbulens kring medlemmar som fortfarande stöttar förre gruppledaren Siyamak Sasanpour.

Distriktsstyrelsen har även lyft ärendet om nomineringsstopp för förtroendevalda enligt brev som gått ut till medlemmarna. Man vill helt enkelt inte att de som inte kan ta avstånd från Sasanpours agernade ska stå på valsedlarna till höstens kommunalval.

– Vi har en fortsatt dialog med berörda personer och hoppas att man kan göra skillnad på att stötta en vän personligen, och hur man agerar på sitt mandat för Miljöpartiet. De här personerna har stor erfarenhet och kompetens som vi gärna vill ta tillvara, säger Elin Olsson.

Lars Lindgren från (MP):s lokalavdelning kallar i ett mail distriktsstyrelsens agerande för en ”utrensningskampanj”. Han menar även att de medlemmar som fortfarande står bakom den förre gruppledaren Siyamak Sasanpour, enbart står upp för rättssäkerheten.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15