Distriktsstyrelsen har lyft frågan om ett nomineringsstopp till höstens kommunalvalslista. Foto: Maria Lilja

Tre ytterligare MP-medlemmar kan uteslutas

Miljöpartiets distriksstyrelse har lyft frågan om att utesluta tre medlemmar ur lokalavdelningen, och att införa ett nomineringsstopp för valbara personer till höstens valsedlar, till Partistyrelsen. Imorgon var det dessutom tänkt att en ny gruppledare skulle väljas, men i och med den röriga situationen just nu så skjuter man på det valet.

  • Publicerad 17:53, 16 jan 2018

Imorgon, onsdag, var det tänkt att Miljöpartiets lokalavdelning skulle ha valt en ny gruppledare. Det beslutet skjuts nu fram till årsmötet i mitten på februari.

Enligt Elin Olsson, ordförande i Miljöpartiets distriktsstyrelse, beror det på att det just nu är svårt att veta vem som är valbar och inte i och med att de lyft tre uteslutningsärenden till Partistyrelsen.

– Det sätter lokalavdelningens valberedning i en svårt sits när det inte går att avgöra vem som är valbar, säger hon.

”En utrensningskampanj”

Elin Olsson vill inte närmare kommentera varför man vill utesluta tre personer, men menar att det har att göra med den senaste tidens turbulens kring medlemmar som fortfarande stöttar förre gruppledaren Siyamak Sasanpour.

Distriktsstyrelsen har även lyft ärendet om nomineringsstopp för förtroendevalda enligt brev som gått ut till medlemmarna. Man vill helt enkelt inte att de som inte kan ta avstånd från Sasanpours agernade ska stå på valsedlarna till höstens kommunalval.

– Vi har en fortsatt dialog med berörda personer och hoppas att man kan göra skillnad på att stötta en vän personligen, och hur man agerar på sitt mandat för Miljöpartiet. De här personerna har stor erfarenhet och kompetens som vi gärna vill ta tillvara, säger Elin Olsson.

Lars Lindgren från (MP):s lokalavdelning kallar i ett mail distriktsstyrelsens agerande för en ”utrensningskampanj”. Han menar även att de medlemmar som fortfarande står bakom den förre gruppledaren Siyamak Sasanpour, enbart står upp för rättssäkerheten.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inställda pendeltåg och förseningar i trafiken

Nyheter Spårfel drabbar morgonpendlarna Det är en bökig morgon för många pendlare med förseningar och inställda avgångar i pendeltågstrafiken. Orsaken är ett spårfel och signalfel mellan Spånga och Sundbyberg.onsdag 22/9 7:34

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15