Tre spelare från Täby. Backarna Carolina Myrvoll och Hanna Othberg samt Vilma Nilsson de Gysser, center och Årets Rookie i SSL, representerar Täby i U19-VM i år. Foto: Privat

Tre täbystjärnor till ungdoms-VM i september

Tre stjärnor från Täby FC står klara för U19-VM i innebandy. Vi tog ett snack med backen Carolina Myrvoll som är fostrad i Täby.

  • Publicerad 09:00, 27 aug 2021

Alla är ett år äldre och har utvecklats

På grund av pandemin trodde många att U19-VM aldrig skulle genomföras. Men efter att turneringen blivit uppskjuten tre gånger, kommer den nu bli av. I Sveriges trupp finns tre spelare från Täby FC.

En av dem är backen Carolina Myrvoll, 19.

– Det känns jättestort att få representera Sverige och sätta på sig den blågula tröjan, men det känns också kul att det faktiskt blir av. När det har varit som mörkast så fanns det inte en tanke att det skulle bli av och man ville inte missa den här chansen, säger hon

"Tuffaste juniormästerskapet någonsin"

I år spelas U19-VM på hemmaplan, i Uppsala. Alla uttagna spelarna är födda 2001–02. Sverige har inför mästerskapet tre raka VM-guld i bagaget och trots att det kommer bli tufft motstånd tror Carolina Myrvoll att de kan kamma hem guldet i år igen.

– Det är såklart målet. Jag skulle säga att vi har ett jättestark lag, men jag tror också att det kommer vara svårare motstånd. Alla är ett år äldre och har utvecklats, så jag tror det blir det tuffaste juniormästerskapet någonsin, säger hon.

Vilket motstånd blir svårast?

– Finland brukar alltid vara svåra, men alla ligger på en bra nivå i år, säger hon.

Redan när Carolina Myrvoll var 16 år blev hon upplyft för att spela med damlaget i Täby FC. Som 17-åring fick hon tillsammans med laget ta ett efterlängtat SM-guld.

– Det har gett mig en massa som person att få ha moderklubben hela vägen. I stället för att flytta till ett idrottsgymnasium har jag gått min egen väg och det är skönt att visa att det går, säger hon.

Det finns mycket hon vill uppnå i framtiden. Bland annat ett till SM-guld med hemmalaget.

– Sedan är det en dröm att spela med Sverige i "riktiga" VM såklart, säger hon.

Just nu ligger fokus på Täby, bland annat står en cup i Västerås på schemat.

– Förberedelserna för VM gjorde vi redan 2020, men vi kommer samlas inför. Jag hoppas att många från Täby tittar och hjälper oss till guld, säger hon.

Spelschema för Sverige

1/9 19.15: Slovakien-Sverige
2/9 19.15 Lettland-Sverige
3/9 19.15 Sverige-Tjeckien
4/9 16.30: Semifinal
5/9 12.30/15.30: Bronsmatch/final

Källa: Svenska Innebandyförbundet