De trä männen häktades i fredags. Åtal kan väckas senast 23 november. Foto: Mostphotos

Tre Sollentunabor häktas misstänkta för mordförsök

Tre unga män har häktats för försök till mord efter ett knivbråk i Märsta förra veckan.

  • Publicerad 14:39, 12 nov 2018

Tre unga män häktades i fredags misstänkta för försök till mord i fyra fall, alternativt grov misshandel. Männen är hemmahörande i Sollentuna.

Det var i tisdags vid midnatt som ett bråk uppstod utanför en krog i Märsta, vilket Märsta.nu var först med att rapportera. Fem personer skadades, varav fyra fick stickskador, sannolikt orsakade av en kniv. De tre männen greps i anslutning till händelsen.

Utredning pågår

Åtal kan väckas senast nästa vecka, den 23 november. Jesper Paulander, kammaråklagare vid Norrorts åklagarkammare, vill inte uttala sig i fallet med hänsyn till att utredningen fortfarande pågår.

– Vi har flera personer kvar att höra i ärendet och vi vill kunna höra dem utan att de har fått information om ärendet via media. Det är skälet till att jag är tyst om det här, säger Jesper Paulander.

De nu häktade personerna är i 17- till 23-årsåldern.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42