Nya. Henrik Dillman är ansvarig för uppstarten av Bastard burgers i Värmdö. Foto: Eva Tonström

Tre nya matställen öppnar i Mölnvik

Ett nytt mattorg håller på att ta form i Värmdö köpcentrum, med tre nya restauranger sida vid sida och stora uteterrasser. En av dem har redan öppnat.

  • Publicerad 09:00, 12 maj 2022

Asiatiskt, hamburgare och medelhavsmat, det är vad de nya matställena Bastard burgers, Chop chop och Delibaren, som nu öppnar i Mölnvik, kommer att erbjuda Värmdöborna i sommar.

– Vi ser Värmdö som en expansiv och intressant kommun med mycket folk som rör sig i centrum, framförallt under sommarhalvåret, därför vill vi etablera oss här. Samtidigt bidrar vi till att öka utbudet av matställen i Värmdö, säger Tommy Wang, delägare till Chop chop.

Han vill inte kalla deras koncept för asiatisk snabbmat, däremot ”vällagad asiatisk mat som serveras snabbt”.

– I Värmdö kommer vi även att erbjuda sushi och det är något vi inte har på alla våra restauranger, säger han.

Mycket vegetariskt

Bastard burgers öppnade 29 april och har haft en hel del att göra sedan dess.

– Det har varit bra med folk, både på luncher och kvällar. Vi har ju fått en stor, fin uteservering så jag hoppas att det blir fullt här i sommar. Vad vi är bra på? Ja, till exempel maler vi all vår köttfärs själva här och vi har väldigt många veganska och vegetariska alternativ, säger Henrik Dillman, som ansvarar för uppstarten av Bastard burgers i Värmdö.

Det tredje stället heter Delibaren och de ska servera Medelhavsinspirerad mat och delikatesser, ost och chark, varma mackor, kaffe och sötsaker.

Nästan som ett mattorg

De nya restaurangerna ligger vägg i vägg på kortsidan av centrumhuset, med nybyggda uteterrasser mot lilla parkeringen vid Systembolaget. 

Det är inte tänkt att vara en regelrätt foodcourt, men det kommer kanske bli så till stor del ändå, tror Tommy Wang.

– Om en i sällskapet vill äta hamburgare och kommer och sätter sig på vår uteservering med sina vänner är det helt okej för oss. Så i någon mening kommer det kanske bli som ett mattorg ändå, säger han.

Nytt. Tre nya matställen och en nytt stort trädäck med uteservering i Värmdö köpcentrum. Foto: Eva Tonström

Nya matställen

Bastard burgers: Öppnade 29 april, på menyn hamburgare med olika tillbehör, öppet 10 –20 (tor–lör till 21)

Chop chop: Öppnar 18 maj, på menyn kinesiskt, thailändskt och japanskt, öppet 10.30–21

Delibaren: Planerar att öppna 18 maj, på menyn Medelhavsinspirerad mat och delikatesser, öppet 10-19 (lördag till 20), söndag stängt

Visa merVisa mindre