INTERNATIONELLT EFTERLYST. Tre män jagas av Interpol för mordet på 12-åriga Adriana i Hallunda i fjol. Foto: Sacharias Källdén

Tre män jagas av Interpol för mordet på Adriana

Tre män efterlyses internationellt av Interpol för mordet på 12-åriga Adriana i Botkyrka i fjol. Men enligt männen själva, som tagit kontakt med Expressen, är de oskyldiga.

  • Publicerad 14:00, 19 jul 2021

Mitt i kunde i förra veckan berätta att tre män är häktade i sin utevaro, misstänkta för mordet på 12-åriga Adriana i Hallunda i fjol. Samtliga misstänks befinna sig i Turkiet.

Nu är samtliga efterlysta av Interpol.

Begärs utlämnade

Men i ett mejl till kvällstidningen Expressen, undertecknat de tre männen, skriver de att de är oskyldiga och villiga att överlämna sig till svensk polis.

De efterlysta männen är svenska medborgare, men enligt dem själva är de nu även turkiska medborgare. Det skulle försvåra en eventuell utlämning, då det tidigare har varit svårt för svensk polis att begära utlämningar från Turkiet.

Men åklagare Anna Svedin är ändå hoppfull.

– Normalt sett är de inte villiga att lämna ut turkiska medborgare men jag bedömer att det har gällt andra typer av brottsmisstankar. De här personerna är på sannolika skäl misstänkta för mord på ett barn – och det hoppas jag kan leda till att Turkiet gör en annan bedömning än vad man gjort tidigare, har åklagare Anna Svedin sagt till Expressen.