Häktas. Den 28 augusti avfyrades skott med automatvapen mot en lägenhet i Råcksta. Nu har tre personer häktats för inblandning i skjutningen, samt en skjutning i Nacka den 8 september. Foto: Mikael Andersson

Tre män häktas för inblandning i Råckstaskjutningen

Tre personer har begärts häktade för inblandning i mordet på Ndella Jack, 18, i Råcksta den 28 augusti. Två av dessa är även häktade för inblandning i skjutningen i Nacka elva dagar senare.

  • Publicerad 15:36, 6 nov 2019

Den 28 augusti öppnade en eller flera gärningspersoner eld mot en lägenhet i Råcksta. 18-åriga Ndella Jack befann sig i lägenheten, och träffades av kulorna. Hon dog senare av sina skador.

Kvinna död efter skjutning i Råcksta

Knappt två veckor senare, den 8 september, skedde ytterligare en skottlossning, denna gång i Sickla, Nacka. Där träffades en taxichaufför i ryggen, samt en student som vistades i sin lägenhet.

Två män skadade vid skottlossning i Sickla

I båda fallen är polisens teori att gärningspersonerna var ute efter en 33-årig man, gift med Ndella Jack. Mannen har tidigare en lång kriminell bakgrund. Han, i sin tur, häktades nyligen för grovt vapenbrott i ett annat ärende.

Måltavlan i Råckstamordet fortsatt häktad

Tre häktas

Två månader har gått sedan skjutningarna, och det är först nu, den 6 november som tre personer häktats misstänkta för inblandning i dåden.

Det rör sig om tre män, enligt häktningsframställan, som alla är folkbokförda i Brandbergen, Haninge kommun.

En man, 29 år, häktas på sannolika skäl för mord samt försök till mord, gällande i skjutningen i Råcksta.

En man, 22 år, häktas på sannolika skäl för mord och försök till mord i Råcksta samt försök till mord i Nacka.

En man, 38 år, häktas på sannolika skäl för skyddande av brottsling gällande skjutningen i Råcksta, samt försök till grovt vapenbrott gällande skjutningen i Nacka.

Åtal kan väckas om två veckor

Kammaråklagaren Maria Hävermark som tagit fram häktningsframställan vill inte gå in på några detaljer om gripandet av männen.

– Jag har fått två veckor på mig att väcka åtal, den 20 november, säger Maria Hävermark.

Uppdatering torsdag 7 november klockan 11.10:

Senare under onsdagskvällen greps ytterligare en person.

– Det är en man som greps igår kväll, misstänkt för mordförsök i Nacka, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.

Mannen kommer att begäras häktad misstänkt för mordförsök, skriver polisen på sin hemsida.

Avspärrat. Två månader har gått sedan Ndella Jack sköts ihjäl i en lägenhet i Råcksta. Ännu är lägenheten avspärrad. Foto: Mikael Andersson