Foto: Sacharias Källdén

Tre män döms för grovt vapenbrott efter mordet på Adriana

Fem män dömdes under tisdagen för grovt vapenbrott. Tre av dem efter att ha poserat med automatvapen i en musikvideo. Ett av vapnen som förekommer i videon är samma skjutvapen som avfyrade det skott som släckte 12-åriga Adrianas liv i Hallunda i fjol.

  • Publicerad 12:37, 7 sep 2021

Fem män döms nu i en uppmärksammad rättegång för grovt vapenbrott vid Attunda tingsrätt.

Knyts till Adrianamordet

Ett av vapnen i fråga, en AK-47:a, är samma skjutvapen som användes vid dödsskjutningen av 12-åriga Adriana i Hallunda i fjol. Det slår tingsrätten fast.

Domstolen konstaterar att tre av de fem männen – en 26-åring från Västerås, en 23-åring från Västerås och en 29-åring från Vårby – har haft fyra skarpa skjutvapen i sin ägo som de sedan använt vid en inspelning av en musikvideo.

Tre åtalas för vapenbrott efter mordet på 12-åriga Adriana

Syftet med musikvideon, menar åklagaren Anna Svedin, har varit att sprida den för att stärka sin kriminella identitet och våldskapital.

I videon ser man hur en person tappar flera patroner från AK-47:an vid ett garage i Sollentuna när den viftas med i luften. Patronerna hittades senare av polisen, som kunde knyta dem till två dödsskjutningar. En av dem var vid bensinmacken i Hallunda den 2 augusti 2020.

Vapnet har ännu inte hittats.

Långa fängelsestraff

Den 23-åriga rapparen från Västerås och hans 26-åriga bror döms till fängelse 4 år respektive 5 år 6 månader. 29-åringen från Vårby döms till 1 år och 2 månaders fängelse.

Resterande två i ärendet döms också till längre fängelsestraff.

Utredningen kring mordet på Adriana fortsätter, där åtta personer sitter häktade.